Има данни, че полицейски служители участват в пропускането на мигранти.

...
Има данни, че полицейски служители участват в пропускането на мигранти.
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Полицейски служители участват в пропускането на мигранти

Има данни, че полицейски чиновници вземат участие в пропускането на мигранти. Ситуацията с каналджийството не бих я нарекъл бизнес. Това е извънредно гнусно занятие, някои хора има нечовешко отношение. Подобни проблеми остават скрити за хората, само че нашите чиновници от " Гранична полиция " поставят безчовечен старания, с цел да спрат сходни случаи. Това сподели министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев в ефира на бТВ.

" Полицаите са видели и са знаели, че рейсът е цялостен с хора, по тази причина не са избрали по-безопасен метод, с цел да спрат рейса. За страдание, с цел да предпазят пътуващите служителите на реда са рискували и изгубиха своя личен живот ", добави министърът.

" Философията за защита на границите ни е сбъркана изначално. Залагаме на жива мощ, само че би трябвало да закупим съвременно софтуерно оборудване (бел ред. то коства 230 млн. лева). Това оборудване видях по какъв начин се оправя със стълба за минути ", сподели още Демерджиев и добави, че цялата държавна мощност е координирана сега, с цел да смекчи мигрантския напън.

" Бях заблудена от нашите сили на място от " Гранична полиция ", че обстановката е сложна, само че те я държат под надзор. Деян Моллов през вчерашния ден подаде оставката си. Той сподели и пред мен, че не е съумял да се оправи със своя ангажимент. Дори чиновниците му са пробити, той би трябвало да понесе отговорност. Не мога да кажа, че има предумисъл в неговите дейности, само че в случай че се регистрира подобен, ще се подхващат съответните дейности ", разяснява той.

" Сложни са каналите сред търговци на мигранти и чиновници на Министерство на вътрешните работи. Ние работим по тези вериги, някои от тях са открити, някои от тях са докладвани в Министерство на вътрешните работи, само че не са взети ограничения ", сподели още той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР