Има данни, че гранични с Беларус държави планират провокации и

...
Има данни, че гранични с Беларус държави планират провокации и
Коментари Харесай

Беларус: Ако не спрем, нещата със сигурност ще стигнат до трета световна война

Има данни, че гранични с Беларус страни възнамеряват провокации и надали не се готвят да заграбят елементи от територията й. Точно по тази причина президентът Александър Лукашенко организира заседания със силовите структури и в Беларус е разгласен режим на антитерористична интервенция, показва външният министър на страната Владимир Макей в оповестено през днешния ден изявление за съветския в. " Известия ".

" Днес за жал светът е станал толкоз непредсказуем, че не можем да имаме вяра никому ", споделя висшият беларуски посланик. Подобни сигнали не трябва да остават без съответна реакция, акцентира той и твърди: " Затова и въоръжените сили на Република Беларус, и правоохранителните органи, и спецслужбите са подготвени да дадат отпор на всевъзможни възможни провокации от страна на прилежащите страни ".

Александър Лукашенко упрекна в понеделник Полша, Литва и Украйна , че приготвят терористични офанзиви и бунт в Беларус. Той разгласи също, че има сделка с Москва за разполагане на обща районна войскова формация.

Полският президент Анджей Дуда сподели, че би бил заинтригуван в Полша да бъдат ситуирани американски нуклеарни оръжия, напомня Макей в изявлението и акцентира, че " това не са единствено думи ". 

Тук проличава очевидно желание да се сътвори още едно огнище на напрежение край нашите граници. И несъмнено, ние не можем да си затворим очите за това, декларира беларуският общественик, съгласно който държавните глави на Беларус и на Русия са обсъждали и вероятно ответно разполагане на нуклеарни оръжия.

По думите на министъра политиците от прилежащите страни " не са подготвени да развиват естествени връзки с Беларус " - демонстрация на " късогледство " от страна на тамошните политически елити.

Минаха в небитието такива велики дейци като Шарл де Гол и Конрад Аденауер, Ангела Меркел излезе в пенсия. Всички днешни водачи са неспособни да вземат решения от стратегически темперамент, да спрат, да помислят и да решат кое е по-важно в дадена обстановка. Днес сме длъжни да се замислим над основния въпрос, засягащ сигурността: по какъв начин да опазим нашия район и планетата. Ако не спрем, нещата сигурно ще стигнат до трета международна война, което естествено не желаем, предизвестява външният министър на Беларус.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР