Има дълбоки причини срещу БСП години на ред да се

...
Има дълбоки причини срещу БСП години на ред да се
Коментари Харесай

Нинова с писмо до ПЕС: Не козируваме на чужди решения. Взимаме ги сами според българския интерес

Има дълбоки аргументи против Българска социалистическа партия години на ред да се провежда манипулативна и черна акция.

Ние сме непослушната и неуместната партия. Не се подчиняваме и не козируваме на непознати решения. Вземаме ги сами и единствено по волята на нашите членове и симпатизанти, отчитайки българския интерес и обичаи.

На 13.10 ще се организира Конгрес на Партията на европейските социалисти в Берлин. Получихме Резолюцията, която ще се гласоподава и одобри там. В нея се заявява:

1. Изпълнение на Истанбулската спогодба.

2. Военна помощ за Украйна.

3. Подкрепа на строги наказания против Русия.

Днес адресирам писмена позиция на Българска социалистическа партия срещу трите точки по силата на решения на груповите органи на партията и Конституционния съд на Р. България.

Ние ценим и имаме вяра в европейското настояще и бъдеще на България. Но ние сме българска партия и отстояваме преди всичко българския интерес в общите европейски решения.

1. Изпращане на военна помощ за Украйна ни прави директен участник във войната. Ние сме срещу това.

2. Санкциите против Русия вредят повече на Европа и на България, в сравнение с тези, към които са ориентирани.

3. Осъждаме остро домашното принуждение и по всевъзможен начин ще се борим против него. Не бива да позволяваме език на омразата и експанзия против хората с друга полова ориентировка, само че в никакъв случай няма да приемем, че нашите деца могат да бъдат нещо трето с изключение на момиче и момче. Няма да приемем проникването на тази идеология в учебниците и пропагандата и измежду децата ни. Искаме да сме татковци и майки, а не родител 1 и родител 2.

Никакъв напън, никаква очерняща акция, никакви внушения, че Българска социалистическа партия губи идейния си образ на лява партия и никакви опити за вътрешнопартийни преврати, няма да трансформират решението ни по този въпрос. Защото това е решението на българските социалисти и на множеството български жители.

Партиите съществуват, с цел да показват тяхното мнение, а не да се подчиняват на непознатото.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР