Има чужди граждани, които в момента работят срещу интереса на

...
Има чужди граждани, които в момента работят срещу интереса на
Коментари Харесай

Чужди граждани работят срещу интереса на България, ще бъдат отзовани

Има непознати жители, които сега работят против интереса на България. Всички те ще бъдат отзовани, точно както го направихме вчера”. Това сподели премиерът Кирил Петков пред публицисти на връх Шипка.

“Тук не би трябвало да се приказва за съветския народ. Ние сме признателни през днешния ден на съветския народ, на украинците и на финландците, които са си дали живота. Никой не би трябвало да вкарва езика на омразата в този ден ”, уточни още Петков. Припомняме, че той беше освикрван и обстрелван със снежни топки и не можа да произнесе речта си на историческия връх във връзка Националния празник.

Премиерът успокои жителите, че гориво има в остатък. “Вчера разтоварихме един танкер, през днешния ден се чакат още два. Някой лъже сега и всява суматоха, с цел да се пробва да направи някаква спекулативна облага. Вчера се сътвори суматоха, съгласно мен беше част от хибридна атака”, съобщи министър председателят. Той насочи зов към хората да слушат какво споделя държавното управление и да не се поддават на провокации. “Всички се опасяват заради войната. Това не би трябвало да се употребява от някакви хора. Не би трябвало да се поддаваме на провокации като тази. Провокациите нямат значение, българското държавно управление е мощно и има доста ясна воля да води България напред”, добави министър-председателят.

“Имаме прекомерно доста гориво. Танкерите чакат да се разтоварят. Всички тези суматохи са цялостни спекулативни нелепости. Има няколко вида хора, които сега желаят да има суматоха. Има хора, които желаят да печелят от суматохата на хората, редящи се по бензиностанциите. Има хора, които го употребяват за политически цел и се пробват да разклатят държавното управление, тъй като знаят, че тяхното време свършва”, уточни министър председателят.

Попитан за упованията му от Пленума, който би трябвало да реши дали основният прокурор да бъде отхвърлен той съобщи, че тази тематика ще покаже по какъв начин Висш съдебен съвет си прави работата. “Ако се опита да претупа тематиката, в случай че не прегледа същинските обстоятелства и в случай че не вземе отношение към Иван Гешев, значи истината е, че и те са, съгласно мен, под въздействие на същите тези 19 индивида от листата на премиера ”, разяснява той.

Относно същият този лист, който министър председателят даде на основния прокурор Иван Гешев, Кирил Петков съобщи, че чака да има правдивост. “Ако не може да стане през българската прокуратура, то ще стане през европейската. Те го знаят и сега се пробват да създадат всичко допустимо да разклатят държавното управление ”, изясни министър-председателят.

“Те знаят, че сега държавното управление работи доста интензивно за справедливостта, която целият български народ чака и се чудят по какъв начин да го употребяват. То не бяха говорене от заран до вечер за високите цени. Не беше, че свършва бензинът, не беше, че ще изпращаме 17 самолета. Чудят се каква неистина да измислят. Хубавото е, че българското държавно управление стои съществено. От нищо не ни е страх”, безапелационен е Петков.

“Това за изтребителите е следващата неистина. Ние нямаме 17 летящи изтребителя. Хора, използвайте логиката си! Ние нямаме изтребители да пазим сега изцяло нашето небе, камо ли да изпращаме изтребители в Украйна. Ако имахме 17 изтребителя, това най-малко щеше да е спомагателна сигурност за българското небе – нямаме, за съжаление”, изясни Петков.

“Фокусирали сме се на филантропичната помощ и да помогнем на украинските бежанци. България в никакъв случай не е имала добра политика за бежанците, само че е време да създадем и това, тъй като тези хора имат потребност от нашата помощ. А и България има потребност от хора като тях”, добави той.

“Ние не би трябвало да разделяме българските войски на натовски и ненатовски. Българският батальон е натовски. През тези години се е крало толкоз доста от вложенията в армията, че ние действително нямаме окомплектована войска. Сега ще използваме рецесията, с цел да окомплектоваме батальоните”, съобщи министър-председателят.

“С президента на България работим дружно, чуваме се съвсем всеки ден, тъй като сега е рецесия. И двете институции работят един до друг. Ще ни видите и довечера рамо до рамо”, безапелационен беше Петков. Той съобщи, че в случай че Стефан Янев има поддръжници, най-нормалното нещо би било да направи партия. “Затова сме народна власт. Всеки, който желае да направи партия и мисли, че може да помогне на България, да я направи. Това е силата на демокрацията, че няма ограничения”, съобщи Кирил Петков.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР