Има четири компании в света, които изработват дрехи от коноп.

...
Има четири компании в света, които изработват дрехи от коноп.
Коментари Харесай

Георги Узунов: Ние сме една от четирите компании в света, която изработва дрехи от коноп

Има четири компании в света, които създават облекла от коноп. Ние сме една от тях. Това сподели предприемачът Георги Узунов в предаването " Един неделен ден по шосето “ на " Фокус “. 

Идеята за основаване на облекла от лен поражда преди пет години, описа той.  

Отглеждането на промишлен коноп в страната ни е позволено. Преработката му обаче е напълно неразрешена. Това постанова импорт на ленени платове от Китай, изясни Георги Узунов. " Земеделците, които го гледат, могат единствено да го изнесат. Някои го изнасят, по-късно още веднъж го внасят модифициран “, изясни той.  

Георги Узунов уточни изгодите от носенето на ленени артикули. " Наблягаме на платове с по-висок % на коноп и по-малък % памук. Самият плат има антибактериални влакна. Затова той е потребен при алергии. Това е доста проветрива материя. Материята е термодинамична – зимата е топло, а лятото – ветровито. Тениските имат UV защита “, изясни той.  

Компанията към този момент работи и на непознати пазари – най-вече в Съединени американски щати. " Търсим си сътрудници, с които да работим – магазини. Наша фантазия е нашият предстоящ завод да бъде построен от конопобетон, да
Всичко за Вашата сватба
затворим напълно продукта “, съобщи той. 

Неговият съучастник Манол Манолов изясни, че конопът е потребен за природата от позиция на това, че икономисва вода, пречиства почвата от нездравословни химикали, както и въздуха.  

През първата половина на ХХ век производството на конопени произведения е било необятно публикувано в страната ни, уточни той.  

Або
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg