Има бум на грип и респираторни вируси в цялата страна,

...
Има бум на грип и респираторни вируси в цялата страна,
Коментари Харесай

Бум на грип и респираторни вируси в цялата страна

Има взрив на грип и респираторни вируси в цялата страна , заяви . Много от детските отделения в регионалните градове са претъпкани . А шефове записват все по-висок брой на отсъстващи в клас. Успоредно с това министърът на образованието разгласи, че са в подготвеност да провеждат образователния развой при възможна грипна зараза .

Всичките 21 кревати в детското поделение в болничното заведение в Гоце Делчев са заети. „ При нас има най-вече респираторен вирус и грип, основно от група А. Протичането на болестта е с висока температура, дехидратация в някои от случаите ”, изясни началникът на детското поделение доктор Ангел Тонгев.

По-голямата част от потенциала на детското поделение в болничното заведение в Бургас също е напълнен. Броят на пациентите пораства след края на празниците.

„ В момента при нас са приети в болница 18 деца, като по-голямата част от тях са с респираторни инфекции ”, разясни Д-Р Айлин Сали.

„ В последните 9 дни са минали повече от 350 пациенти през нашия кабинет. 70% от тези тях са деца ”, разяснява  д-р Нигохос Топузян.

И до момента в който детските отделения се пълнят, класните стаи стават все по празни. Почти 9 % от децата в най-голямото учебно заведение във Велико Търново, не са прекрачили прага на класните стаи през днешния ден.

„ Днес отсъстват 125 от общо 1450 възпитаници. В една от началните паралелки са били единствено 11 деца ”, показа Кина Котларска, шеф на СУ " Емилиян Станев " - В. Търново.

А най-хубавото решение, съгласно шефове е, не отдалеченото образование , а комбинации с междусрочната почивка при започване на февруари. Макар, че към момента нямат искане от здравните властиq от просветителното министерство са в подготвеност да провеждат образователния развой, в случай че се стигне до грипна почивка. По данни на МОН заболелите ученици на национално равнище са под 30% %. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР