Има бомба, няма бомба? Ще се учи ли, или няма

...
Има бомба, няма бомба? Ще се учи ли, или няма
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР за бомбените заплахи: Спирането на занятията е в нарушение

Има бомба, няма бомба? Ще се учи ли, или няма да се учи? Тези въпроси си задават възпитаници и родители през последните дни. Днес още веднъж няколко учебни заведения получиха известия за бомба. Според основният секретар на Министерство на вътрешните работи, не е било нужно прекратяването на образователните занятия.

„ Въведена е нова процедура при заплашителните имейли. При нея решенията за преустановяване на образователните занятия при сигнал за бомба се взимат от Министерство на вътрешните работи, а не от шефовете на учебни заведения “. Така разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров имейлите, получени в десетки столични учебни заведения тази заран.

„ Спирането на образователните занятия е в столични учебни заведения е в нарушавания на процедурата. Още сутринта дадох предписание да не се стопират занятията. Имейлът беше оценен и се реши, че няма заплаха. Ако шефовете спрат своеволно образователните занятия, ще им бъде търсена административна отговорност за несъблюдение на полицейско предписание “, акцентира той.

Старши комисар Тодоров посочи, че шефовете ще бъдат осведомени с процедурата, направена от Министерство на вътрешните работи, против автограф.

Дирекция „ Киберпрестъпност “ на иззе канала в приложението „ Телеграм “, от който се обявяваха известия за заканите.

„ Администраторите и членовете на канала ще бъдат предадени на правораздаването “, е известието на ГДБОП.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР