Има безспорна част от Истанбулската конвенция и това е насилието

...
Има безспорна част от Истанбулската конвенция и това е насилието
Коментари Харесай

Защо хората се притесняват повече от Истанбулската конвенция, отколкото от корупцията?

Има безспорна част от Истанбулската спогодба и това е насилието над дами. Ние сме се оповестили срещу това принуждение и сме взели ограничения за смяна на нашето законодателство. Спорното в конвенцията е, че посредством тематиката за насилието над дами се прокарва джендър идеологията. Това съобщи пдепутатът от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев пред Българска национална телевизия.

"Прави се опит да се внуши, че преводът на конвенцията не бил изискан.Тук не става дума за превод, а за това, че от една страна имаме казуса с насилието над дами, само че от друга е джендър идеологията, която обслужва сред 1% и 3% от обществото на Европа. Джендър идеологията се отнася за хора с нетипична полова ориентировка. Тук разделянето не е на мъжки и женски пол. Джендър организации приказват за пола като фикция, нещо което човек го нямал и би трябвало да се дефинира на психическо ниво- какъв пол е, и може да го сменя няколко пъти в живота си”, изясни депутатът.

Той добави, че Полша е приела конвенцията, само че с интерпретационен отчет към нея, тъй като страната не е съгласна да трансформира конституцията си.

„ Шест страни застават срещу това и споделят, че в член 78 от конвенцията се споделя, че нямате право на запаси по нея, а всъщност интерпретационният отчет на Полша е запаса. Т.е. Полша, която се пробва да отбрани Конституцията си, е нападната от други шест страни, които са приели конвенцията”, сподели Мирчев.

Той добави, че на доста места в документа се приказва за принуждение, учредено на полова ориентировка. „ Няма отчет за финансова аргументация към тази спогодба, дали би трябвало да се трансформират законите, Конституцията, оценка на влияние и така нататък, а това е наложително по чл.4 по Закона за интернационалните контракти. Всичко това се икономисва. От друга страна, конвенцията е призната без гласоподаване, а практиката в Съвета на Европа е конвенциите да се одобряват с болшинство ", подсети националният представител. „ Има доста терзания за конвенцията тук, а за какво няма терзания за казуса с корупцията, откакто има 17 отчета, че не се оправяме с нея”, попита Мирчев. Депутатът е обезпокоен, че в документа се споделя, че джендър идеологията би трябвало да бъде инфилтрирана в просветителната система.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР