Има безброй поверия. Те са оцелели през хилядолетията, приети от

...
Има безброй поверия. Те са оцелели през хилядолетията, приети от
Коментари Харесай

Не пресичайте кръстопът по диагонал! И още 10 поверия, за да не привличаме злини

Има безчет поверия. Те са оживели през хилядолетията, признати от милиони хора за истина. Малко евентуално е да са се появили без никаква причина. Първоначално, с цел да принудят някой дребен или твърдоглав човек по заобиколен метод да направи нещо, което би било невероятно да реализира непосредствено. С течение на времето те са били спазвани безусловно и следвани безконтролно.

Например: Ако изхвърляте части самун в кофа, това значи липса на богатство в къщата, по-добре е да нахраните с него птиците и животните. Или пък в случай че на вечеря, без да сте си довършили парчето самун, вземете още едно, тогава някой от околните ви ще гладува и ще страда от потребност.

Защо не можете да миете чиниите, когато сте на посетители

" Гостът не се задържа дълго, само че вижда доста " - тази национална мъдрост от епохи се предава от уста на уста.

В днешно време мнозина оферират помощ на домакинята след празненството, изразяваща се в почистването на масата и измиването на чиниите. Опитът на доста генерации хора предлага: това би трябвало да създадат единствено доста близки на фамилията хора.

От незапомнени времена съдовете и всичко, обвързвано с готвенето и храненето, са били грижливо защитавани от повреждане и зли очи. Не е било признато непознат човек да поема семейството. Преди стотици години домакините са се страхували, че гостът, навлязъл в такава интимна сфера на фамилния живот, ще отнеме благосъстоянието и благоденствието на къщата.

Това предвещание е оживяло и до наши дни. Затова, отивайки да предложите помощта си, помислете два пъти: ами в случай че домакините са суеверни?

Не слагайте чантата си на пода

Дали е правилно, или не, само че въпреки всичко към всичко, което може да донесе безпаричие, не е грях да бъдем по-внимателни. Дългогодишни национални наблюдения на поредност от инцидентни съвпадения са извели такава формула: чантата, в която лежи портмоне, не би трябвало да лежи на пода. Бабите споделят: " Цялото благосъстояние на пода ще си отиде ".

В днешно време това предвещание се пояснява по следния метод: не се отнасяйте повърхностно към парите, не ги хвърляйте на никое място, другояче ще бъдат " откраднати ".

Съвременните правила на етикета са следните: не се поставя чанта на пода, тъй като е мръсно, не се поставя на масата, тъй като е нехигиенично, по тази причина се поставя на специфични масички или се закача на закачалката. Голямата чанта за багаж, несъмнено, се оставя на пода.

Недейте да си свирите в къщата - няма да има пари

Няма да има пари, тъй като, свирейки в къщата, не почитате мъдростта, пристигнала от сивата античност. Нашите предшественици са вярвали, че свиркащият в горната стая примамва злото и работи на нервите на къщата - силите на положителното и огнището не обичат свиренето.

Свирката е вятърът, а в старите времена са били доста внимателни от тази буря. Силният вятър можел да остави хората без годишна продукция, да потопи кораби, да унищожи овощни градини и да събори покриви. Вятърът значи апетит, съсипия, бедност.

Да сядате сами на масата без причина - на неприятности е

Как може човек да се отнася повърхностно към насъщния самун, когато той се добива с тежък труд? Как може да се оскверни мястото за хранене, до момента в който за положителните хора е признато да насочат благодарствена молитва към Господ преди ястие? Така са разсъждавали нашите пра-пра-пра-баби и дядовци, когато се е формирала концепцията за сядане на масата.

Масата е място за събиране на фамилията. Масата е място на фамилни събирания, където се дават препоръки, разискват се грижи и наслади. Тя не е основана, с цел да се седи на нея без цел. В старите времена са се страхували от Всевишния и духовете на огнището, с цел да се ядосват по този метод, а в днешно време това просто се счита за невъзпитано.

Дори да сте свръхнапреднал човек и, както се споделя, " нито в Бога, нито в дявола, нито в гарвана " да не вярвате, това не е причина да пренебрегвате някои правила, които самият живот открива.

Не използвайте напукани съдове - с цел да се нуждаете от тях

Нека стартираме незабавно с най-важното: яденето и пиенето от съдове с пукнатини е на първо място просто рисково. Чашата при пиянство или чинията при миене в неприятен миг се разпадат тъкмо върху пукнатината и можете да се нараните неприятно от острите ръбове на частите.

в този момент за " тънката материя ". Чували ли сте, може би, подобен израз - " къщата е цялостна чаша "? А в този момент си представете, че чашата е напукана и през тази цепнатина изтича всичкото положително.

Магьосници и разнообразни ведущи предизвестяват за ненормално енергийно поле в натрошените и слепени от частите съдове. Те изясняват това с натрупването на негативна сила в този предмет.

Можете да запазите като светиня, като спомен някъде на насаме място обичаната чаша на починалия дядо или антична наследствена захарница. А поднасянето на храна в изпочупени и напукани съдове е неуважително към вас и към гостите ви. Това не е естетично, повърхностно е и е симптом на неприятен усет.

Седнете за отмора преди път

Независимо дали отивате на село, или летите за отмора в Тайланд, преди да излезете от вкъщи си, седнете най-малко за половин минута и постойте в тишина. Казват, че в незапомнени времена хората са вярвали, че, внезапно щъкайки по пътя, можете несъзнателно да отнесете душата на къщата - домакинята. Той ще последва притежателя.

Освен това, седейки последните минути преди пътя в колибата, хората са очаквали знак от положителния дух на къщата - може би той ще предизвести по някакъв метод, че по пътя ги чака заплаха и е по-добре да отсрочат пътуването?

Когато сме седнали, ние като че ли желаеме поддръжка от родните стени. А има и миг да помислим още веднъж: дали не сме не запомнили нещо, да вземем за пример билети или паспорти?

Не е разрешено гостите да лягат на съпружеската спалня

Много хора считат, че да седнеш или да легнеш на леглото на непозната двойка е все едно да пуснеш черна котка сред брачна половинка и брачната половинка. Очаквайте кавги и изневери или даже бракоразвод!

ай-трудно е да се съблюдава неприкосновеността на съпружеското легло на жителите на една стая, където целият живот протича на един сгъваем диван - и зачеването на деца, и приемането на посетители.

Да разсипете сол - ще се скарате

Много от дълго време, когато животът е бил по-оскъден от в този момент, солта е била рядка и е коствала доста пари. Тя се е добавяла към храната в микроскопични дози и се е пестяла за осоляване на месо или риба. Оттук идва и поговорката " с него сме яли шаблон сол ", т.е. познаваме се от доста години.

Излишно е да споделяме, че инцидентното катурване на солницата се е считало за непростимо нехайство. Имало е не просто свада, а е миришело на телесно наказване.

Не бива да пресичате кръстопът диагонално - ще съберете непознати заболявания

Кръстопътят постоянно се е считал за място, където злата мощ обича да се подвизава. Ето за какво са били създадени доста ритуали, с цел да се отърват от неприятности и заболявания: на кръстопътя се хвърляли движимости или пари - с цел да ги вземе дяволът.

Така човечеството стигнало до извода: не взимай нищо на кръстопът, дано златото лежи там. На кръстопътя също по този начин не се предлага да се яде, да се зяпа, да се броят парите.

И макар обстоятелството, че в доста страни по света от дълго време публично съществуват диагонални кръстовища, доста хора, които са се вслушали в шепота на бабите, ги пресичат строго по страните на огромен квадрат.

Забранено е да се приказва или да се подава нещо през прага

С прага са свързани огромен брой суеверия: в зората на цивилизацията хората тълкували претекстовете за държание на силите на положителното и злото, както могли. Сега надали някой би си помислил да погребе почитан родственик под прага на къщата, с цел да се защищити от зли духове, само че е имало такива езически времена, представете си. Оттук идва и възбраната да се сяда на прага.

Входът на жилището е границата сред два свята. Отвън е цялостно с нечисти духове, а вътре стопанинът оказва помощ, защищава. През прага не се трансферира нищо и не се беседва - или отиват дружно на открито, или вземат решение значими въпроси в домашния свят. В противоположен случай може да се стигне до недоразумение, омраза, а по-късно беднотия, недостиг, липса на храна, суша, наводняване, гибел на добитъка.

Не на вятъра мъжът внася в къщата млада жена на ръце - за това духовете на дома ги одобряват като едно цяло и пускат новата стопанка в къщата, написа woman.bg.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР