Има българи, които в момента тръгвавт от Германия, Испания и

...
Има българи, които в момента тръгвавт от Германия, Испания и
Коментари Харесай

Кой е безопасният маршрут да се приберете в България?

Има българи, които сега тръгвавт от Германия, Испания и Франция. През Австрия, Унгария, Румъния - Това е отвореният сега кулоар, през който българите във Франция и Германия и Европа могат да се приберат в България. Това сподели пред btv Петко Дойков зам.- министър на външните работи.
От през вчерашния ден вечерта 21 ч. българско време и Румъния е с нови ограничения – всички който идват от страни с над 500 болно от ковид минават през 14 дневна карантина, все пак страната е част от коридора, по който българи към момента могат да се прибират у нас, уточни зам.-министърът.
Мароко затваря своите граници сега, сподели още той. Имаме информация за български жител в Сингапур с ковид. Той в бил във Франция и по-късно се е прибрал, обадил се е на управляващите и е под карантина. Той си остава в Сингапур, там живее и няма да се прибира, изясни Петко Дойков.
Работим с транспортно министерство, 25 тира бяха отблокирани от италианско – словенската граница – през Хърватия и Сърбия ще се завърнат в България. Продължаваме работата. Неприятното е, че от през вчерашния ден Сърбия също е с изключителни ограничения и лимитирано придвижване, само че с нашето подпомагане се обезпечава директното им прекосяване, акцентира той.
От външно министерство поучават българите да лимитират пътуванията си, без значение къде се намират, да се опитат да не пътуват отвън и за България. Ако са в чужбина - да съблюдават рекомендациите на локални управляващи. Ако въпреки всичко са на път да се преценяват с локалните забрани и ограничавания. Да търсят контакт с българските управляващи по места.
Усилията на въшно министерство са ориентирани в две линии – оказване на подпомагане и следене на настоящата информация и въвеждане на ограничения от други страни, акцентира заместник-министърът. Ситуацията по границите се мени непрекъснато, по тази причина би трябвало да се следи настоящата информация. На страницата на външно министерство има таблица, в която е отразена последната настояща информация за 140 страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР