Има арестуван за палежа на Културния дом Иван Михайлов в

...
Има арестуван за палежа на Културния дом Иван Михайлов в
Коментари Харесай

Има задържан за палежа в Битоля! Подпалвачът се оказа певец

Има задържан за палежа на Културния дом " Иван Михайлов " в Битоля. Това стана ясно от пост на министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски в профила му във Фейсбук, който назова разкриването на закононарушението " бързо и дейно ":



" Имам удоволствието да оповестя за бързо и дейно разрешаване на проблема от преди три дни (04.06.2022 г.) с пожар в център " Иван Михайлов " в Битоля, който към този момент е разчистен и имаме арестувано лице, признало закононарушението. Работихме непрекъснато, с цел да открием причинителя, взеха се поради всички доказателства, а след формалните диалози през миналите дни, нощес, с предписание на съда беше осъществено претършуване на два употребявани от Л.А. (34 г.) адреса от Битоля, където са открити и конфискувани предмети, свързани с закононарушението, след което лицето е лишено от независимост.

За следващ път показахме, че единствената мощ, която има всяка правова страна, е властта да потиска престъпността. И в този сегмент няма " извинете ", няма предпазени лица - всички са равни пред закона и всеки, който е съгрешил - би трябвало да носи отговорност! ", написа Спасовски.

Според информации, появили се в македонски медии, арестуваният е 34-годишният поп артист Ламбе Алабаковски, който неотдавна се завърна със фамилията си от Съединени американски щати в родината си и съобщи, че избира да живее в Македония. Описанието на подпалвача от Битоля е обещано от българския министър Теодора Генцовска, която незабавно след събитието се е насочи от Скопие към Битоля, където е била осведомена за причинителя в полицейското ръководство.

Иначе беше оповестено, че артистът ще се изяви на мегаконцерта на „ Памет “ в събота като специфичен посетител.

За потребностите на следствието и определяне самоличността на причинителя, полицията е направила предварителна реорганизация на придвижването на обвинения, като се стартира от видеозаписа пред Културния дом и други здания, в които се е движил обвиненият след пожара, заяви „ Свободна преса “, цитирайки източници от следствието.

Относно придвижването на артиста след събитието в събота, той дебютирал на сцената на Фолк фест Валандово с песента „ Няма сбогом”.
Очаквайте детайлности!
Припомняме, Културният център " Иван Михайлов " в град Битоля в районен съд Македония, който беше открит единствено преди два месеца, на 4 юни беше запален рано сутринта. Още тогава Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъди акта на тенденциозен палеж. Изгарянето на входната врата на клуб " Иван Михайлов " провокира остри реакции и от страна на български политици, които оцениха случая като варварска постъпка и провокация.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР