Има акция за дестабилизиране на света, а риска за ескалация

...
Има акция за дестабилизиране на света, а риска за ескалация
Коментари Харесай

Денков: Да, Хамас нападна Израел по руска заповед!

Има акция за дестабилизиране на света, а риска за ескалация на военното напрежение е доста сериозен. Няма никакво подозрение, че спорът в Израел е обвързван с Украйна, с това, което виждаме като серия преврати в Африка. Това е методът от фокуса на света да излезе нападението на Русия над Украйна. Така министър председателят Николай Денков разяснява ударите против Израел от страна на " Хамас ". Министър-председателят дава отговор на въпроси на жители онлайн във фейсбук. 

Според него това по какъв начин ще разгадаем тези спорове през идващите месеци и години, ще предопредели какво ще се случва в света десетилетия напред. „ Това ще предопредели бъдещето на нашите деца и внуци ”, сподели Денков.

По мотив митингите на енергетици и миньори министър-председателят сподели,че би трябвало да се вкара разсъдък в полемиката, да се седне на масата на договаряния.

Докато се търсят политически дивиденти, както е за вота на съмнение, всеки ще гледа да вдигне напрежението. Голяма част от хората, които провеждат митингите, имат политически упоритости. Изследване сподели, че доста от тях са участници в партийни листи, появят се водачи от партии, които са с проруска настройка. 

Премиерът посочи, че административно топлоелектрически централи няма да бъдат затваряни.

„ Това, което чакаме, е да развиваме новите технологии, които дават по-евтин ток. Да поддържаме енергийната сигурност с нужните базови мощности. Когато някой няма положителни хрумвания, му остава да плаши хората ”, сподели още Денков.

Териториалните проекти за въглищните райони няма да бъдат изтеглени от Европейската комисия, само че могат да се предоговорят, добави министър-председателят.

Той е безапелационен, че цените на електрическата енергия няма да се усилят фрапантно за битовите консуматори откакто пазара се либерализира, признати са и защитни механизми.

" Първо, цената е закрепена доникъде на 2024-та година, след което има механизми, които няма да разрешат повишаване с повече от един-два %. Това е скалата, за която приказваме, след което, когато изтече срокът 2026 година, първо, още веднъж има механизми, които разрешават да се компенсират потребителите сходни на тези, които използваме за бизнеса сега, по този начин, че никой не може да си разреши и няма да си разреши значително повишаване на тока ", разяснява министър председателят.

Акад. Денков разяснява думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, съгласно който при ротацията би трябвало да има и промяна на министри.

Истинската оценка на министрите ще бъде съгласно това, което са свършили. Ние се намираме в предизборна обстановка, партийните водачи се пробват да нахъсат техните гласоподаватели.

Нямам учредения за никой от минситрите да кажа, че не се оправя. В доста от министерствата има стопански ползи, които би трябвало да бъдат пречупени. Ние затваряме тези малки врати, това си има отгласи в политическото пространство. Ако погледнте кои министри се подлагат на критика, може да погледнете и какво се случва в техните министерства.

По отношение на Движение за права и свободи и поддръжката на придвижването към болшинството той съобщи, че част от измененията, като да вземем за пример тези в Конституцията, изискват квалифицирано  болшинство.

" Без ГЕРБ и Движение за права и свободи няма по какъв начин. Бих приел поддръжка и от другите партии, само че те са решили да бъдат твърда съпротива, доста постоянно нападателно антиевропейска. Много други решения могат да бъдат взети без Движение за права и свободи. Но колкото повече поддръжка, толкоз по-добре.

По мотив идния избор на съмнение той разяснява, че повече се тревожи дали ще минат измененията в Конституцията.

" Имаме сериозен прогрес по Шенген и еврозоната, няма гаранции, само че диалогът е друг поради работата, която е свършена ", каза още Денков.

Той заявява, че задачата е да бъдем признати в Шенген през декември. В обществените мрежи се появяват какви ли не измислици. Така Денков разяснява слуховете, че още веднъж ще бъде въведено наложително носене на маски, поради увеличените случаи на Коронавирус.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР