Има активно следствие и разследване в няколко европейски страни на

...
Има активно следствие и разследване в няколко европейски страни на
Коментари Харесай

Христо Грозев: Няколко европейски страни разследват опит за покушение срещу мен - Свят

Има интензивно разследване и следствие в няколко европейски страни на опит за нападение против мен, съобщи пред Нова телевизия проверяващият публицист Христо Грозев.

Миналата седмица изпълнителен шеф на проверяващия уебсайт Bellingcat Христо Грозев заяви, че му е от английската полиция, която се тормози от вероятни " враждебни планове на задгранични страни ".

По време на церемонията в неделя документалният филм а си на разследващия публицист. Днес Грозев съобщи, че не е осведомен в детайли с информацията, с която разполага полицията, само че че следствието се води в няколко европейски страни.

" Факт е, че има интензивно разследване, следствие на опит за нападение. Очевидно не ми е дадена цялостна информация по тематиката до момента в който тече следствието. Но самият факт, че британската полиция е посъветвала уредниците на събитието БАФТА да не бъда позволен, поради това, че вероятно нападение на мен може да докара до жертви измежду присъстващите, сочи, че има такава справедлива информация ", сподели той.

Според Грозев му е било забранено да участва на церемонията за премиите BAFTA заради заплаха за останалите присъстващи.

" Ако би трябвало да сме почтени, там е както кино елитът, по този начин и участва представител на кралското семейство - принц Уилям, който е патрон на събитието ", сподели Христо Грозев.

За войната в Украйна

Разследващият публицист не вижда сюжет за мир без загуба на Русия във войната. Той е на мнение, че единственият различен вид за завършек на спора е, в случай че има вътрешен прелом в Русия. " Например, икономическият хайлайф в страната да си оформи нещо като елиминиране на върхушката на Путин ", изясни Грозев.

По думите му вътрешнополитически придвижвания в Русия ще сложат завършек на войната преди да има действителна чисто военна загуба от съветска страна.

" Реалният резултат на глобите върху джоба на междинния относително безпаричен руснак ще се усети в средата на тази година ", предвижда Христо Грозев.

Той каза още, че в този момент започва реалната военна помощ на Русия от страна на Китай:

" Това е съществено терзание. Мисля, че идващите няколко дни ще забележим доказателства от американска страна. Това е главното терзание в Белия дом във връзка с войната. Става въпрос главно за даване на изчезнала електроника. Китай е подготвен даже да даде ракети, в случай че се стигне до такава степен. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР