Има 9 възможни дати за изборите. Те са между 28

...
Има 9 възможни дати за изборите. Те са между 28
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Има 9 възможни дати за изборите

Има 9 вероятни дати за изборите. Те са сред 28 март и 23 май. Трябва да се изчака, с цел да се види по какъв начин ще се развие епидемията и да се реши кое ще е най-хубавото. Това съобщи ръководителят на „ Информационно обслужване “ проф. Михаил Константинов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Трябва да има съвещания с партиите, тъй като изборите би трябвало да се създадат в изискването на цялостно доверие. Без доверие няма по какъв начин да се проведат почтени избори. Виждате какво се случи в Съединени американски щати. Това е неприемливо за една цивилизована страна, акцентира той.

„ Имаме опит с машинното гласоподаване. Той ни демонстрира, че ¼ от гласоподавателите гласоподават машинно “, разгласи ръководителят на „ Информационно обслужване “.

„ Политиците имат право да желаят цялостни гаранции за почтени избори. Аз изцяло поддържам всички начинания, които ще покачат доверието в изборния развой. Задача на политиците е да убедят гласоподавателите, че вотът е транспарантен и почтен. За страдание това не се случва “, посочи проф. Константинов.

На въпрос по какъв начин ще се предават данните от машините, проф. Константинов съобщи: " Всяка флашка с информация за машинното гласоподаване би трябвало физически да пристигна в районните изборни комисии и в ЦИК. На едни предходни избори част от флашките не пристигнаха. Не се разбра къде са. Това не промени изборния резултат, тъй като има и книжен протокол. Протоколите са подписани от всички членове на изборните комисии от всички избори. Това е гаранцията за почтени избори. Най-важното е да има надзор при изборния развой. Присъстват представители на всички политически сили, има наблюдаващи, покровители. Те имат право да участват на броенето. Не знам някъде по света да има по-голяма гаранция на честността на вота ", посочи проф. Константинов.

„ Взели сме безусловно всички ограничения “, увери той. Проф. Михаил Константинов акцентира, че няма страна, в която да се ползват такива невиждани ограничения, както в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР