Има 5000 болници и те нямат персонал. Как се запълва

...
Има 5000 болници и те нямат персонал. Как се запълва
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Ненков: Неуважението и перспективата гонят младите лекари от България

Има 5000 лечебни заведения и те нямат личен състав. Как се запълва личния състав? Разни сътрудници си продават дипломите и като пристигна Здравната каса нея въобще не я интересува дали този лекар стъпва в това лечебно заведение. Здравната каса просто ревизира документи.

Това сподели в " Денят стартира " по Българска национална телевизия доктор Мирослав Ненков, анестезиолог и някогашен министър на опазването на здравето.

Той уточни, че частните лечебни заведения нямат задължения и вървят добре със Здравната каса, а държавните лечебни заведения имат задължения, макар че работят със Здравната каса. Според него повода за това е корупцията.

" Когато се приказва за закриване на лечебни заведения, тъй като не създават никакъв медицински артикул, това не значи локалните хора да бъдат оставени без здравна грижа. Не може във всяко отдалечено обитаемо място да има болница, само че има конструкция, която може да транспортира пациента в лечебно заведение, където да получи здравна грижа в границите на избран период ", разяснява доктор Ненков.

Според него парите не са най-големия фактор, който гони младите лекари от България, а неуважението и вероятността.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР