„Има 1,5% ръст на заболеваемостта от COVID-19 в страната, но

...
„Има 1,5% ръст на заболеваемостта от COVID-19 в страната, но
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Има 1,5% ръст за заболеваемостта от COVID-19, но не виждам проблем

„ Има 1,5% растеж на заболеваемостта от COVID-19 в страната, само че не виждам драма в развиването на вируса. Спря наклонността на спад “, сподели основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев в предаването „ Тази неделя “.

По думите му повишението се следи извънредно деликатно. „ Нови ограничаващи ограничения не са на дневен ред, само че в случай че има съществено повишаване на болните и напън върху здравната система, такива ще бъдат премислени “, сподели Кунчев.

Вирусът стартира да става ендемичен, по тази причина не съм обезпокоен от този растеж на заболяването. Наистина се предава по-лесно, само че не води до тежко заболяване “, сподели още той.

Кунчев очерта и вид за развиване на вируса в отрицателна посока. „ Ако коронавирусът еволюира в посока на по-опасен вид или вариант, тогава вероятността за България като минимум имунизирана е да сме най-рискови, най-предразположени към висока смъртност и заболеваемост “, сподели той.

По думите на Кунчев дейностите на страната за справяне с ковид в последните две години е трябвало да бъдат по-малко прочувствени.

Страхът от война

„ Държавата има задоволително йодни таблетки за цялото население на страната и ще ги даде когато има потребност от това “, сподели основният държавен здравен контрольор на фона на нарасналото търсене и цени на хранителната добавка.

Йодни таблетки се одобряват при нуклеарно замърсяване, когато има заплаха човек да погълне радиоактивен йод.

„ Ако в този момент одобряваме йодни таблетки без причина, можем единствено да си навредим “, сподели Кунчев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР