> ИлюстрацияВ същия период са извършени и 18 проверки по

...
> ИлюстрацияВ същия период са извършени и 18 проверки по
Коментари Харесай

Унищожават кренвирши, бисквити и други храни, предлагани от кухните на деца

 > Илюстрация
В същия интервал са осъществени и 18 инспекции по сигнали на родители и консуматори в учебни столове и лавки, обекти вид " кухни майки “ в градовете Бургас, Кюстендил, Пловдив и София-град. В учебни бюфети на територията Кюстендил и София е открито предложение на чипс с разнообразни усети, соленки, бисквити и кексчета, които са в противоречие с Наредба №8. За изобретение 57 опаковани храни са издадени наставления за прекъсването им от реализация и за осъществяване на образование на личния състав за прецизно съблюдаване на наредбата.

В учебен бюфет на територията на  Пловдив е открито предложение на кроасани с какаов заряд, които не дават отговор на условията в наредбата, за което на шефа е връчен акт.

Проверките в обектите за детско и учебно хранене се правят целогодишно. Най-често установените несъответствия са на сградния фонд и софтуерно съоръжение или неприятно хигиенично положение в обектите, изчезнали термометри в хладилните уреди, не се афишират алергени в храните и предложение на храни, които не са създадени по одобрени стандарти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР