> ИлюстрацияВ дискотеката, където е извършена проверка по празниците, са

...
> ИлюстрацияВ дискотеката, където е извършена проверка по празниците, са
Коментари Харесай

Дискотека на Крайбрежната алея с 12-часов маратон след отварянето, глобиха собственика

 > Илюстрация
В дискотеката, където е осъществена инспекция по празниците, са установени и други нарушавания, измежду които изчезнали маски на част от личния състав. Затова и санкциите ще са солени, съобщи регионалният шеф, само че не пожела да каже в какъв размер ще е наложената глоба, нито кое тъкмо е въпросното заведение.

Той добави, че инспекциите не престават и напомни, че към момента е в действие условието за работа с потенциал не повече от 50%.

Предписания са дали проверяващите и на търговски обекти, в които са открити нарушавания. 

съобщи, че макар спада на заболелите от ковид във Варна, смъртността през миналата седмица остава тревожна.

Към момента във варненските коронавирус отделения има свободни 270 кревати от общо планувани 626. 12 от свободните кревати са за дребни пациенти. 

Заболеваемостта от коронавирус 19 в интервала от 3- април до 6 май 275 на 100 000, а към днешния ден статистиката е за 259 на 100 000 души, заяви доктор Дочка Михайлова, шеф на РЗИ-Варна.

Стана ясно, че след тъжби от Асоциацията на уредниците на сватбени тържества се е стигнало до повдигането на възбраната за наличието едвам на 15 души на събития от сходен темперамент. 

За посочения интервал на летище Варна са пристигнали 942 пасажери, от тях 653 са с негативен ПСР тест, а поставените под карантина за 10 дни са 269 индивида. 11 са показали заявления за директно прекосяване. 

 

На брифинг бе изнесена и информация за хода на имунизационния развой в региона. До момента във Варна и региона са поставени  54 681 ваксини, като 15 200 души са с втора доза и за тях процедурата е завършила. 

През зелените коридори от 30 април до 6 май са минали 4943 индивида. Отчита се засилен интерес към имунизирането, посочи доктор Михайлова. 

1455 пациенти са получили здравна помощ в Спешния център, като от тях открити и съмнителни за ковид са 256 души. 

Началникът на РЗИ уточни, че има ритмична доставка на ваксини от всички типове и всеки, който желае да се ваксинира може да го направи в най-скоро време.

Обмисля се разновидността моряците, които работят в чужбина и си слагат първа доза от ваксина там, да получат втора доза след завръщането си у нас. 

Сертификати и медицински документи за имунизиране всеки може да получи посредством електронен автограф, посредством своя персонален доктор или в РЗИ-Варна.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР