> ИлюстрацияТой остава в историята и с проявения героизъм през

...
> ИлюстрацияТой остава в историята и с проявения героизъм през
Коментари Харесай

Улица във Варна ще носи името на легендарен български плувец, спасил много хора след трагедия

> Илюстрация
Той остава в историята и с проявения подвиг през 1978 година, когато се обръща понтонният мост в Белослав и 65 души умират. Тогава Добри Динев избавя от ледените води на езерото 42-ма индивида, за което е почетен с медал " За гражданска заслуга и героизъм “. Той е почетен жител на Варна.

В Монреал, където живее до гибелта си, Динев основава клуб " Приятелите на Добри Динев “ и разпространява България и родната плувна школа.

Членовете на комисията дадоха също единодушието си за увеличение на бюджета на шампионата Black Sea Cup на 20 000 лв., които ще отидат за награден фонд. С положителни парични награди ще може да се привлекат плувци от международна големина, аргументираха се вносителите на предлагането от плувен клуб " Черно море “. Тяхната цел е шампионатът да стане най-силният в България. Тазгодишното издание на конкуренцията ще се организира в интервала 7-9 юни и се чака да събере към 400 състезатели.

Община Варна ще поддържа и още една спортна самодейност. На 25 май 2019 година в Морската градина ще бъдат проведени забавни фамилни игри под наслова " Варна играе “, които ще се финансират с 5 500 лв. от общинския бюджет. Събитието се организира за повторно, като през 2015 година са взели участие 240 фамилии, разкриха уредниците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР