> ИлюстрацияТой е обвинен в това, че в периода от

...
> ИлюстрацияТой е обвинен в това, че в периода от
Коментари Харесай

Оставиха зад решетките мъж, обвинен в изнасилване на малолетна

 > Илюстрация
Той е упрекнат в това, че в интервала от месеца април до 30.09.2021 година в гръцкия град Патра и в Разград, в изискванията на продължавано закононарушение, се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 14 години, като я принудил към това със мощ и заплашване.

Защитникът на обвинения изиска от съда по-лека мярка за неотклонение изтъквайки, че подзащитният му е наклеветен и все още обвиняването се крепи единствено на показанията на потърпевшата, достоверността на които следва да бъдат потвърдени със съответните експертизи.

Държавното обвиняване пледира, че са налице задоволително доказателства, а осъщественото закононарушение е тежко съзнателно по смисъла на закона.

Разградският областен съд, откакто се срещна с материалите по делото откри, че от събраните досега доказателствата може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на Кристиян към закононарушението, за което е упрекнат.

За това закононарушение Наказателният кодекс планува наказване " отнемане от независимост “ за период от 10 до 20 години.

Според правосъдния състав изказванията на отбраната за съществуване на режисура от страна на потърпевшата и нейната сестра, които упрекват Кристиян с цел да могат да изоставен страната, могат да бъдат тествани в досъдебното произвеждане.

Съдът уточни, че неналичието на трайна трудова ангажираност и това че е обитавал дълго време в чужбина, където в действителност живее и фамилията му, сочи на риск той да се укрие.

Налице е и заплаха да влияе на очевидците, защото те са ползватели на неговия апартамент.

Поради тези съображения съдът дефинира като най- подобаваща мярка за неотклонение по отношение на Кристиян П. най-тежката планувана в закона, а точно " задържане под стража “.

Определението на Окръжен съд – Разград може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР