> ИлюстрацияСредствата са осигурени от оперативна програма Околна среда 2014-2020.

...
> ИлюстрацияСредствата са осигурени от оперативна програма Околна среда 2014-2020.
Коментари Харесай

Варна купува 87 нови возила за градския транспорт със 70 млн.лв.

 > Илюстрация
Средствата са обезпечени от оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 ". Предвижда се с тях да бъдат купени към 77 рейса и 10 тpoлeйбyca, с които автопаркът на общинското сдружение " Градски превоз “ ще бъде напълно освежен. Проектът включва също покупка, доставка и монтаж на уреди и съоръжение, нужни за поддръжката и обслужването на екологичните транспортни средства.  За естествената употреба на електробусите предстои изграждане на зарядни станции на основни места в града.

Крайната дата за подаване на плановото предложение в Министерството на околната среда и водите е 30 август 2019 година Срокът за осъществяване на плана стартира да тече от датата, вписана в административния контракт за безплатна финансова помощ. Максималният период, който бенефициентът може да уточни, е 48 месеца, само че не по-късно от 31 декември 2023 година

Очаква се с покупката и доставката на модерните транспортни средства да се увеличи качеството на въздуха в града и Варна да има по-ефективен, по-бърз и енергийно ефикасен публичен превоз.

Общо 390 милиона лв. по Оперативна програма " Околна среда 2014-2020 “ ще бъдат ориентирани към планове за екологично чист градски транспорт  в 11 общини у нас. Ocвeн Bapнa бeнeфициeнти пo пpoцeдypaтa ca Бypгac, Bpaцa, Πepниĸ, Πлeвeн, Pyce, Cливeн, Cтapa Зaгopa, Cтoличнa oбщинa, Xacĸoвo и Шyмeн.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР