> ИлюстрацияСъстав на Апелативен съд – Варна отказа да уважи

...
> ИлюстрацияСъстав на Апелативен съд – Варна отказа да уважи
Коментари Харесай

Гюкай от с. Грьздьово остава в ареста заради наркотици и незаконно оръжие

 > Илюстрация
Състав на Апелативен съд – Варна отхвърли да почете настояването за по-лека мярка за неотклонение на Гюкай Ш. от с. Грьздьово. Той е притеглен към наказателна отговорност за държане, за разпространяване на високорискови наркотични субстанции, както и за държане на огнестрелно оръжие.

Престъпленията са осъществени на 1 април тази година. В рамките на  разследването, при претърсването на дома му, са открити и конфискувани амфетамин, производно на амфетамин и марихуана. На адреса е открит и револвер. На 3 април Варненският областен съд е постановил задържане под стража на 28-годишния мъж.

Според Апелативната прокуратура, доказателствата обосновават догатката, че Гюкай е причинител и на двете тежки умишлени закононарушения. Реална е заплахата той да се укрие или да прибегне към друго незаконно посягане.

Служебният бранител на обвинения изиска от втората инстанция мярка " гаранция “ или " домакински арест “. Досега Гюкай Ш. не е осъждан и има непрекъснат адрес.

Като регистрира ранния стадий на наказателното произвеждане, Апелативният съд уточни, че двете действия са с извънредно висока степен на социална заплаха и са тежко наказуеми. Предвиденото наказване е от 2 до 8 години отнемане от независимост. От събраните досега данни от следствието може да се направи извода, че Гюкай е обвързван с закононарушенията, за които са му повдигнати обвинявания: държане на разнородни наркотични субстанции, предопределени за разпространяване и владеене на оръжие, преправено в огнестрелно, със специфични муниции към него. Това са част от съображенията, които доведоха и втората инстанция до извода, че има заплаха, в случай че е с по-лека мярка, привлеченият към наказателна отговорност да се укрие или да извърши закононарушение. Апелативният съд не откри учредения за по-лека мярка за процесуална насила. Констатира, че задържането под стража подхожда на законовите условия.

Затова апелативната инстанция одобри определението на Варненския областен съд за вярно и законосъобразно, и удостовери ареста на обвинения за държане на опиати и оръжие Гюкай Ш.

Определението на Апелативен съд - Варна не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР