> ИлюстрацияРафи Р. е роден във Варна, с постоянен адрес

...
> ИлюстрацияРафи Р. е роден във Варна, с постоянен адрес
Коментари Харесай

Затвор за Рафи от Варна, опитал да пробута в магазин фалшиви 150 лева

 > Илюстрация
Рафи Р. е роден във Варна, с непрекъснат адрес в с. Попгруево, общ.Тервел, обл. Добрич, с главно обучение, работи като водач, осъждан.

Пред съда той съобщи, че признава виновността си, склонен е с постигнатото съглашение и се отхвърля от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Страните по делото одобриха за несъмнено открито, че от 10.02.2020 година до 16.04.2020 година във Варна,  при изискванията на продължавано закононарушение в хранителен магазин на ул. " Михаил Колони ", прокарал в послание подправени пари. Неистински парични знаци били една банкнота с номинал 100 лв. и една банкнота с номинал 50 лв..

Второто обвиняване, по което Рафи Р. се признава за отговорен е за машинация. С цел да набави за себе си имотна полза, той възбудил в подвеждане продавач - съветник, с което предизвикал имуществена щета на комерсиалното сдружение, притежател на магазина в размер на 150,00 лева

Варненският областен съд, утвърди съглашението, откакто реши, че същото не опонира на закона и морала.

За осъщественото закононарушение 21-годишният Рафи одобри да изтърпи наказване " отнемане от независимост “ за период от 1 година и 1 месец при първичен общ режим за вкарването в послание на подправените пари. За осъществената машинация наказването му е 11 месеца затвор. От по този начин избраните санкции, Рафи Р. следва да изтърпи най- тежкото от тях – 1 година и 1 месец затвор при първичен общ режим.

В 7-дневен период подсъдимият следва да заплати и направените по делото разходи в размер на 217, 54 лева в интерес на Държавата по сметка на ОД Министерство на вътрешните работи - Варна.

Постановеният правосъден акт е финален, не предстои на инспекция от по-горна инстанция, като има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР