> ИлюстрацияПо искане на Районна прокуратура – Добрич съдът определи

...
> ИлюстрацияПо искане на Районна прокуратура – Добрич съдът определи
Коментари Харесай

Насилник от Добрич заля бившата си жена със запалителна течност и се закани да я запали

 > Илюстрация
По искане на Районна прокуратура – Добрич съдът дефинира да бъдат взети ограничения за отбрана по отношение на 34-годишна жена, която е била жертва на домашно принуждение и след отправена й закана за ликвидиране. 29-годишният Д.М., с който пострадалата съжителствала до месец януари тази година, няма право да я приближава на разстояние по-малко от 100 /сто/ метра, не разрешава му се да реализира контакти с нея под каквато и да е форма, в това число по телефон, посредством електронна или елементарна поща и факс, както и да посещава избрани обитаеми места, региони и обекти, в които тя обитава или посещава.

Д.М. и потърпевшата съжителствали на фамилни начала в продължение на няколко години, като във времето на тяхното общуване дамата неведнъж ставала жертва на принуждение от страна на мъжа. От боязън, тя не подавала сигнали към органите на реда за налаганите й физически и душевен тормоз.

През януари 2021 година 34-годишната пострадала съумяла да постави завършек на фамилните си връзки с обвинения, като това не поставило завършек на упражняваното по отношение на нея принуждение. Жената била следена, заплашвана, унизена, като се стигнало до там, че на 24 март 2021 година, 29-годишният мъж се заканил да я убие. В ранните часове на деня, откакто авансово причакал потърпевшата да тръгне към работното си място, на улицата и пред очите на очевидци, обвиненият залял дамата със запалителна течност и я заплашил, че ще я възпламени. Жената съумяла да избяга и този път подала сигнал в полицията.

Към момента Д.М. е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 144, алинея 3 по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс.

Определението на Районен съд – Добрич е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР