> ИлюстрацияОт януари 2020 г. жертвата Ерджан К. и извършителят

...
> ИлюстрацияОт януари 2020 г. жертвата Ерджан К. и извършителят
Коментари Харесай

Обявиха за виновен, но не наказаха клошар, убил свой познат от страх при самоотбрана

 > Илюстрация
От януари 2020 година жертвата Ерджан К. и причинителят на закононарушението живеели в къща на мъж, на който помагали в развъждането на животните му. Двамата съжителствали при плътски условия и били клошари. За да претърпяват, събирали вторични първични материали и ги продавали. Със извоюваното от предадените боклуци мъжете си купували алкохол. Отношенията им били положителни, като единственото недоразумение посред им бил отводът на Свилен да позволява в къщата дамата на Ерджан. Подсъдимият обяснявал това със възбрана от притежателя на парцела.

На 09.01.2020 година Свилен М. изпил много алкохол в компанията на приятелката си и нейния брат. След това се прибрал в къщата и лежащ да спи. Събудил се от удари нанасяни от Ерджан, който го питал за какво не пуска жена му в къщата. 

Свилен съумял да се изправи, взел тухла и отвърнал с нея на ударите на Ерджан. С ръба на тухлата го блъснал два пъти в главата. Ерджан се свлякъл на земята, а подсъдимият напуснал помещението. Свилен споделил за случая с трима души, като един от тях се обадил на тел. 112. Ерджан бил отведен в болница, където в резултат на тежката черепно-мозъчната контузия умрял на 21 януари. 

В заключението на назначената сложна съдебно-психиатрична и психична експертиза на Свилен М. движимостите лица показват, че той е работил в положение на нерешителност.

Прокуратурата уточни, че по делото с превес са смекчаващите отговорността условия. 62-годишният Свилен е съдействал на проверяващите органи, направил е признания и е имал положително процесуално държание, като се е явявал постоянно, когато е било належащо.

Окръжен съд – Варна призна Свилен М. за отговорен, само че защото закононарушението е осъществено при превишаване рамките на неизбежната защита в положение на нерешителност, според член 12, алинея 4 от Наказателен кодекс, не му наложи наказване.

Присъдата може да бъде протестирана пред Апелативен съд – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР