> ИлюстрацияНа 10.09.2019 г. на междуселищен път Варна – Белослав,

...
> ИлюстрацияНа 10.09.2019 г. на междуселищен път Варна – Белослав,
Коментари Харесай

Условна присъда за младеж, наранил фатално спътник в катастрофа край Варна

 > Илюстрация
На 10.09.2019 година на междуселищен път Варна – Белослав, на разклона за с. Звездица, подсъдимият нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, свързани с оптимално позволена скорост и при ограничаване от 50 км/ч управлявал автомобила си с към 80 км/ч. При осъществяване на ляв завой изгубил надзор над МПС, чиято задница се поднесла надясно. Колата напуснала платното и се блъснала в крайпътно дърво. Пострадал спътникът на лидера. За да бъде изваден от автомобила, се наложило потреблението на моторен хидравличен елемент за рязане и разтягане на купето. Въпреки извършените реанимационни и интензивни болнични грижи, близо месец по-късно, той умрял.

Р.К. е предаден на съд за действие по член 343 ал.1 б. " в “ от Наказателен кодекс.

В разпоредително съвещание признал виновността си и изискал кратко правосъдно разследване.

След преквалифициране на действието по член 343а б. " б “ от Наказателен кодекс (по-леко незаконен състав за оказана помощ от страна на отговорния водач), му е наложено наказване отнемане от независимост за период от една година. По силата на специфичните съдопроизводствени правила на съкратеното разследване това наказване е редуцирано с една трета и му е несъмнено такова в размер на осем месеца.

Отчитайки чистото правосъдно минало, неналичието до този миг на позволени нарушавания за закона за придвижване по пътищата и младата му възраст, съдът е определил това наказване да бъде условно, с три годишен изпитателен период. Освен това, Р.К. е лишен от право да ръководи МПС за период от една година.

Окръжна прокуратура Варна няма да стачкува присъдата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР