> ИлюстрацияКампанията ще се води чрез DMS “POLETна кратък номер

...
> ИлюстрацияКампанията ще се води чрез DMS “POLETна кратък номер
Коментари Харесай

Създават Гора на орела“ с дарени средства

 > Илюстрация
Кампанията ще се води посредством DMS “POLET " на къс номер 17 777 и в дарителската платформа platformata.bg. Със средствата ще бъдат закупени мрежа и бодлива тел, с цел да се оградят фиданките, както и две косачки, с цел да се почиства терена от растителността, която може да заглуши младите дръвчета. Фиданките ще бъдат предоставени от ЮИДП, а в залесяването им през октомври/ноември ще вземат участие доброволци от района.

Новата гора ще бъде в една от предпазените зони " Сакар “, " Западна Странджа “ или " Дервентски възвишения “, като теренът е на Българско дружество за защита на птиците. От сдружението се ангажират и с грижи за фиданките през първите години.

Целта на акцията е повече хора да се ангажират в основаването на подобаващи местообитания за дребния писклив орел. От края на предходната година ИАГ, Българско дружество за защита на птиците, СИДП и ЮИДП работят по план " Земите и горите на орела “. В рамките на пет години специалисти от четирите организации ще положат старания за увеличение популацията на типа, с цел да бъде съхранено биологичното многообразие в българските гори.

Проектът " Мерки за запазване на дребния писклив орел и неговите местообитания в България “ се изпълняван към стратегия LIFE на Европейски Съюз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР