> ИлюстрацияКамил Ф. е бил признат за виновен, че като

...
> ИлюстрацияКамил Ф. е бил признат за виновен, че като
Коментари Харесай

Окръжен съд-Варна остави в ареста белгиец, издирван от гръцките власти за трафик на мигранти

 > Илюстрация
Камил Ф. е бил приет за отговорен, че като водач, в съучастничество с сътрудника си е превозил от Гърция към България двама незаконно пребиваващи на гръцка територия иракски жители. Мигрантите от Ирак са били открити от митническите органи на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Промахон  на 7 ноември 2014 г. 

Съучастникът на Камил Ф. също е бил арестуван на 5 февруари тази година в Бургас. 

Престъплението, за което се търси белгийският жител, който е роден в Турция, е наказуемо и по българското законодателство. 

В Гърция, закононарушението се санкционира с " отнемане от независимост “ до 10 година, като отминалостта изтича на 05.09. 2037 година  

Съдебният състав на Варненски областен съд реши всички показани доказателства и мнения и откри, че настояването за краткотрайно задържане на Камил Ф. е съобразено с условията на Закон за екстрадицията и ЕЗА, както и че е налична влезнала в законна мощ присъда. От писмените доказателства по делото се откри, че във връзка с Камил Ф. Гърция е дала гаранции, че ще изиска връщането му в страната за изтърпяване на наказването. 

ВОС дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража “, с цел да бъде обезпечено явяването на лицето на делото, на което ще се преглежда всъщност настояването на гръцките управляващи за екстрадицията му. 

Определението на съда може да се апелира в тридневен период пред Апелативен съд- Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР