Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: Момичето

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: Момичето
Коментари Харесай

Кино: "Момиче"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Оценка: 4 от 5
Още от същото: " Момичето от Дания "
Вик за схващане и приемане, в който човешката промяна е значима колкото и половата. Girl на белгиеца Лукас Донт (28) взе " Златна камера " за дебют на предишния Кан, беше номиниран за задграничен " Златен глобус ". По действителната персонална история на Nora Monsecour, някогашна класическа балерина, в този момент една от звездите на модерния балет в Германия. Нейните диалози с Донт стават основа на сюжета. Двамата дружно избират централната изпълнителка, намират я в лицето на Виктор Полстер, танцьор от Кралското балетно учебно заведение в Антверп. Виктор е Лара, камерата я обича, нейната киногеничност изнася кино лентата.

Лара няма проблем с приемането на момичешката си същина – живее с разбиращ и подкрепящ татко, водач на такси, и по-малък брат, който си играе с нея като с кака. Учителите и съучениците й са наясно с предишното й. За разлика от други филми с транс сюжети спорът в " Момиче " не е със средата, а вътрешен. С нетърпението на младостта Лара бърза да излезе от пашкула на ограничаващото я тяло. Наказва го с апетит и мъчителни бандажи, то си отмъщава с болежка и кървави палци. Лекарите също са на нейна страна, наблюдават предписаната хормонална терапия, само че желаят самообладание до трансформиращата интервенция. Какво самообладание, когато си на 15.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Филмът е в стила на натуралистичното наблюдаване на братя Дарден, камерата е от ръка и неразделно с Лара. Подходът е с деликатност, фрагментите излъчват светлина и съпричастие. Лара е с плаха усмивка и сведени очи, само че и с решителност за смяна. Към тялото, в което ще бъде себе си като човек и идеалната балерина като специалност. Преображението е през болежка, в тази ситуация трагичен и фрапантен жест. Той е по едно и също време действителен и фрапантна метафора на устрема за обединение с същинската еднаквост. През граници, предубеждения и табута.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР