Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка:4 от 5Още от същото: Извън контрол

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка:4 от 5Още от същото: Извън контрол
Коментари Харесай

Бандата на Содърбърг

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Оценка:
4 от 5 Още от същото:
" Извън надзор " (Out of Sight)И тук има грабеж и комизъм, само че без Клуни и Брад Пит. Бандата е от редови хора, провинциални неудачници от " едноетажна Америка ". Те слушат кънтри, бият се в питейните заведения, децата им се явяват на състезания за мис и гений. Обирът – демонски хитро фиктивен, с двойни дъна и изненади – не е основното във кино лентата (Logan Lucky). Важните са хората към него, с възприятията и претекстовете им, довели ги до тази стъпка. Фактически филмът е за един разведен татко, който пробва да резервира уважението и любовта на дребната си щерка, макар че е незает.

Логанови са маркототевците на градче в Западна Виржиния, където животът е като в парчето Take Me Home, Country Roads на Джон Денвър. Липсата им на шанс е пословична. Чанинг Тейтъм е огромният брат, бил е футболната звезда на гимназията, поради остаряла контузия и корпоративна администрация губи работата си на миньор. Адам Драйвър е по-малкият, еднорък барман и тъмен мъдрец, оставил е китката си в последния ден на задачата в Ирак. Обирът се крепи на уменията на избухливия Джо Бенг (Даниъл Крейг в гениално присъща роля). Неудобството е, че той е в пандиза, би трябвало да бъде изваден и върнат там неусетно. В групата е и сестрата Логан, фризьорка с темперамент (Райли Кио, надарената внучка на Елвис Пресли).

Мишената е лъскава и скоростна Америка, фамозна автомобилна писта през два щата, по време на надпреварата на годината. Паузите с действителен живот са значими колкото и съспенсът към обира. Такава е историята на лекарка (Катрин Уотърстън) от пътуващ здравен пункт, друга действителна болежка на разграничена и тревожна Америка. При Содърбърг детайлите приказват като татуираните четири букви f e a r върху юмрука на Крейг. Под други имена (Питър Андрюс, Мери Ан Бърнард, Ребека Блънт) Содърбърг е и оператор, и монтажист, и сценарист. Във кино лентата му няма и един студиен $. Но има една признателна детска прегръдка най-после. И настоящата концепция, че шанса си го вършим сами.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР