Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото: Дъвка

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 от 5Още от същото: Дъвка
Коментари Харесай

Кино: "Писма от Антарктида"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Оценка: 3 от 5
Още от същото: " Дъвка за балончета " На отминалия фестивал " Златна роза " във Варна имаше чудесни артхаус ленти, които надлежно и справедливо взеха премиите. Но " Писма от Антарктида " бе филмът, който смълча и трогна публиката. Киното ни е в напредък, известията за фестивални оценки са всекидневие. Добре е в еуфорията да не забравяме, че сълзата в окото на елементарния фен с билет е също премия, от време на време по-голяма.

Филмът на опитния режисьор Станислав Дончев ( " Корпус за бързо реагиране " ) и потвърденото сценарно трио Теодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова ( " Денят на бащата " ) не се срами да е мелодрама. Предишният игрален опит на сценаристите " Дъвка за балончета " събра над 85 000 фенове, в този момент летвата е вдигната още. Сценарият е развиван по настоящите матрици на жанра в изобретателната европейска стратегия Scripteast. Където измежду " съветниците " са примерно хора като Скот Александър, сценарист на " Ед Ууд " за Тим Бъртън и " Народът против Лари Флинт " за Милош Форман, с два оскара в биографията.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

В капсулата на модерно българско семейство сме. Случила се е скорошна покруса, бащата го няма. Той е бил целия свят за 8-годишния наследник (непосредствен Симеон Ангелов). Майката (вярна Ирмена Чичикова), очен доктор с бъдеще, е сменила небрежно Русе със София, бягайки от мъчителните мемоари. Малкият не знае истината, има вяра, че татко му е с полярната експедиция в Антарктида, където няма телефони и интернет, връзката е единствено с мейли. Писма като дребни авантюристичен приказки, включващи пердах с тюлени и срещи с пингвини, които майката написа сама. Затваряйки детето в илюзорна действителност, сякаш за негово положително.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Но благополучие през неистина няма, споделя внимателно филмът. През прочувствена меродавност, не с искания в стила. Вторият проект работи за главната драма – Диана Димитрова е приятелката със свои проблеми, Мая Бабурска е загрижената и строга учителка, Иван Стаменов е същинският полярник, внасящ нова обич в уравнението. Снимките в Антарктида и ангажирането на професор Пимпирев укрепват чувството за достоверност.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР