Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 и ½ от 5Още от

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 и ½ от 5Още от
Коментари Харесай

Кино: "Доза щастие"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Оценка: 3 и ½ от 5
Още от същото: " Аз, Графинята " Емоционално предизвестие, което работи. Съзнание за идея, без това да изсушава възприятията. Художествена самостоятелност без държавни пари. Актрисата Яна Титова ( " Стъпки в пясъка ", " Джулай " ) влиза в пълнометражното кино все едно постоянно е била там. Неин е и сюжетът по автобиографичната книга на Весела Тотева " Падение и избавление. Изповедта на една хероинова наркоманка ". Валентина Каролева, дъщерята на Тотева и воин в книгата, е ангажирана в ролята на майка си. С всички опасности за пробуждане на детските кошмари и контузии. Смел ход, качващ дозата откровеност оттатък интерпретацията. Отплаща се с гения и способността за отстранение на младата актриса.

Времето е средата на 90–те, едно момиче е на ръба. Весела е от обикновено софийско семейство, грижовна по-голяма сестра (Лидия Инджова), родителите са в чужбина. Бунтарка в учебно заведение, обича лесните удоволствия, желае щастието в този момент. Бременност, бърз брак с първата обич (Александър Алексиев). Той е наивник, само че сменя хипарството с вяра. Тя се задушава на евангелските му сбирки, следва противен бракоразвод. На 20 Весела е с тригодишна щерка, без обучение, сервитьорка. Убива времето си в компания (Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Димитър Николов). Компанията пуши цигари с нещо в тях. Хероин.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Визуализацията на зависимостта е през мощни облици (Мартин Балкански), със субективна камера на точните места. Хероинът е повдигнат до " любовта на живота " (Николов), желае я единствено за себе си. Нишката на спасението е безмълвният упрек в очите на детето, въпрос на самоосъзнаване и избор. За Титова казусът е екзистенциален, обществената среда и въздействието й отсъства, единствено режимът на тока подсказва, че сме в България. Малките луфтове (директност в интимното говорене, евангелистки възторг на финала, драматургична неизясненост към персонажа на ангела изкусител) са " на растежа ", от доверяване на първоизточника. Емоционалната мощ на кино лентата с рядко единение на визия, тон и музика ги изкупва.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР