Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 и 1/2 от 5Още от

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 и 1/2 от 5Още от
Коментари Харесай

Кино: "Дрейф"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Оценка: 3 и 1/2 от 5
Още от същото: " Перфектната стихия " Две стихии се срещат в този прецизен за сезона филм (Adrift) - Любовта и Морето. Драматизирано е премеждие от 1983 година с млада американка и британския й избраник, чиято яхта среща урагана " Реймънд " на път от Таити за Сан Диего.

След 20 години, към този момент освободена от кошмара, Тами Ашкрафт разказва загатна в книгата " Червено небе заран ". В ролята на Тами е изгряващата Шайлийн Уудли ( " Потомци ", " Дивергенти ", сериалът " Малки огромни неистини " ). Филмът е моноспектакъл на гения й да излъчва по едно и също време страст и издръжливост. Режисира исландският визионер Балтазар Кормакур ( " Еверест " ). Зад камерата, с редки по хубост подводни фотоси, изгреви и залези е операторът на Скорсезе ( " Авиаторът " ) и Тарантино ( " Убий Бил " ) Робърт Ричардсън.

Тами е дете на 80-те, свободен дух. Пет години след гимназията се рее по света поради приключението. Слиза на пристанището в Таити като готвач и помощник-моряк на дребен търговски транспортен съд. Започва следващата работа, едвам си заплати идващото бягство, обаче среща любовта. Той е свенлив уединен мореплавател (Сам Клафлин), романтик и малко мъдрец, кани я на околосветско странствуване със саморъчно направената си лодка. Но ориста има други проекти - първото им пътешестване е услуга за другари, против 10 000 $ и противоположни самолетни билети да приберат в Америка първокласната им 18-метрова яхта. След три седмици в океана идва бурята и романсът става призрачен сън.

Филмът е за тестванията, които ни учат да ценим същински живота. И за любовта като последно освобождение. Вятърничавото момиче пред очите ни става мощна жена, разчитаща на себе си. Годеникът й е тежко ранен и обездвижен, тя е по едно и също време капитан и здравна сестра. Камерата следи от близко физическите инциденти и укрепването на духа. Укрепването е през любовта, диалози с обичания и мемоари за щастливите дни. Преди финала има лиричен поврат, физическият съспенс минава във висока романтика. Уудли е еднообразно добра и в двете. Краят е с китарна балада на Том Уейтс и фрагменти с същинската Тами, споделяща за оня глас, който бил до нея от самото начало.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР