Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + + от 5Още

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + + от 5Още
Коментари Харесай

Кино: "Рокетмен"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
+ + + + + от 5
Още от същото: " Бохемска рапсодия "
Много гений в грандиозното и трогващо представление Rocketman. Режисьорът Декстър Флетчър, избавил " Бохемска рапсодия " след отдръпването на Брайън Сингър, демонстрира за какво е бил точният човек. Тайрън Еджъртън (протежето на Колин Фърт от " Кингсмен) " е неразделим от Елтън, в добавка самичък пее песните. Третирането на хомосексуалната страна на поп-рок иконата тук е по-откровено, в сравнение с при Фреди Меркюри. Подходът в " Рокетмен " е по-субективен и със сюрреалистични моменти, разговорите минават в пеене като в типичен (или по Баз Лурман) мюзикъл. Но единствено средата е условна - възприятията са реалистични и разтърсващи.

Разказани са годините на артиста от към 8 до скъсването му с алкохола и опиатите малко след 40. Рамката е лечебна сесия от вида " анонимни алкохолици ", той идва с диаболичен костюм с рога и пера, споделя пътя си от Реджиналд Дуайт до Елтън Джон. Демоните са извадени в " поток на съзнанието ", със скокове във времето и разбъркване на разнообразни възрасти, с точните велики песни за илюстрация (от Your Song до I’m Still Standing). До крайното рухване на маските (и с авторското единодушие на сър Елтън като изпълнителен продуцент). С цялата драма " да свършваш горивото, самичък горе, във високото ", както се пее в Rocketman. С тоталната мощ на киното да споделя не в прозаичност, а с темп и страст.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Филмът е за помиряването на звездата Елтън с момчето Реджи в себе си, белязано от стеснителната самотност на другия. Единственото, което то желае, е " някой да ме прегърне ", само че това му е отказано от хладната майка (Брайс Далас Хауърд) и отчуждения татко, боен. Така търсенето на обич става водеща нишка – през рани в живота и успех в музиката. Едно другарство го крепи в криволиците – с създателя на текстовете на песните Бърни Топин (Джейми Бел). Красиво в своята платоничност, то е извисяващият център на кино лентата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР