Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото:

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото:
Коментари Харесай

Кино: "Цар Лъв"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
+ + + от 5
Още от същото: " Книга за джунглата "
Истинският фамилен филм (The Lion King) за ваканцията, даже икономисва вървене в зоологическата градина. Защото животните този път са напълно " действителни ", до последното косъмче на гривата. Бонус са песните на Елтън Джон и Тим Райс в нов аранжимент, включването на Бионсе със особено лично парче (Spirit) и в ролята на дребната лъвица Нала (в субтитрираната версия). Оркестрацията на Ханс Цимер (с която той обикаля от години света, в това число и България) е разтеглена до два часа, дължината на новата версия. Върху финалните надписи Елтън Джон пее It’s Never Too Late.

Анимационният оригинал от 1994 година е културен феномен, единствено версията му като мюзикъл е с 20 постановки по света и боксофис $8 милиарда. Беше първият пълнометражен (88 мин.) филм на " Дисни " с автентичен сюжет, не по известна приказка. " Оригинален " е условно, заемките от " Хамлет " и древногръцката драма са явни. Важното е, че приказката за порастването на Симба, благородството на Муфаса, коварството на Скар, лоялността на Зазу, мъдростта на Рафики и безгрижието на Пумба и Тимон печелеше въображението на децата от границата на милениума. Те се усетиха позволени в тайния свят на огромните, в който има раждане и умиране, виновност и скрупули, търсене на себе си и предназначението в света.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Новият филм е кавърверсия (включително на разкадровката и разговора в основните сцени) на всичко, поради което " Цар Лъв " е този феномен. С днешните благоприятни условия на компютърната анимация да генерира персонажи и среда с фотографски натурализъм. Стремежът да е " като в действителност " (защото това продава сега) е лишил потребността от " дописване " през будно детско (и не само) въображение. Някога анимационната конвенционалност беше " човешкият фактор ". Сега всичко е смляно, готово за гълтане. Дали откакто извъртят каталога си от шлагери и на CGI, " Дисни " няма да извадят и Мики Маус с " същински " мишки. It’s never too late.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР