Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + + от 5

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + + от 5
Коментари Харесай

Кино: "Двамата папи"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
+ + + + + от 5
Още от същото: " Най-мрачният час "
Опомняне, осъзнаване на същински значимите неща, примирение. Преди седмица папа Франциск даде посока на вярата, подсети, че нормалността е подарък, който сме не запомнили да ценим. Описа деня, когато отново ще се върнем на улицата, с " кафето до бара, залезите, виното, смеха ". С новата обич към сякаш дребните неща, които вършат всяка секунда драгоценна. Светът има хуманен и безсуетен папа, който дава аудиенции онлайн в карантинното време. За неговия път към Ватикана е мъдрият и занимателен The Two Popes на Netflix, подписан от бразилския маестро Фернандо Мейрелес ( " Градът на бога " ).

Мейрелес е повествовател на усеща, с камера покрай лицата и монтаж с музикален темп ( " Вечният градинар " ). Екранизирал е философската фантастика на Жозе Сарамаго Blindness (2008) за пандемия от слепота. Драматургията е на Антъни Маккартън, експерт по биографиите с " човешко зърно " ( " Теорията на всичко ", " Най-мрачният час " ). В централните функции на Бенедикт ХVI и Франциск са актьорските колоси Антъни Хопкинс и Джонатан Прайс (от " Бразилия " и " Дон Кихот " на Тери Гилиъм), равностойни съавтори на кино лентата.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Сблъсъкът е на два възгледа за света, вярата, остаряването и природата на властта. Единият гради стени, другият - мостове. Германецът Йозеф Ратцингер (Хопкинс), човек на буквата и догмата, поддържа досиета на всички кардинали, има вяра в непроменяемата истина. Аржентинецът Хорхе Берголио, почитател на футбола, тангото и чашата вино вечер, държи, че намирането на господ е пътешестване. Самият той го открива в празна катедрала, на фона на джаз саксофон. И първото му другарство във Ватикана е с градинаря. За Хорхе-Франциск вирусът е в глобализирането на безразличието и спасяването в " това не ме визира ", в идолизацията на парите. Изповедта му за ранните години и греховното безмълвие по време на хунтата е в черно-бели ретроспекции, фрагментите са мощни като в " Рома ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР