Илюстрация Увеличаване [Plovdiv Jazz Fest] Смаляване Стейси Кент е от

...
Илюстрация Увеличаване [Plovdiv Jazz Fest] Смаляване Стейси Кент е от
Коментари Харесай

Звуковата терапия на Стейси Кент

Илюстрация
Увеличаване
[Plovdiv Jazz Fest] Смаляване
Стейси Кент е от изпълнителите, които с лекост жонглират с въздействия, жанрове и култури. Родена е в Ню Джърси в средата на 60-те години, а огромна роля в ранния й живот изиграва дядо й - отраснал във Франция руснак. Така Кент се трансформира в американка, която след това намира дома си в Лондон, пее на няколко езика и придобива огромна известност във френскоезичния свят. Признание й носи и работата с британско-японския публицист и Нобелов лауреат Казуо Ишигуро, създател на текстовете на няколко от песните й. Тя ще донесе мултикултурния си джаз и схващане за света на сцената на Държавната опера в Пловдив на 28 декември.

Част от творчеството й е отдадено на джаз стандартите. Възможно ли е една класика да бъде толкоз постоянно изпълнявана, че да загуби капацитета да бъде преоткривана? " Никой не може да изпее една ария идентично на някой различен - страстта, която влагам, е постоянно друга. Знам, че когато извършвам ария, го върша по метод, който единствено аз мога ", споделя Стейси Кент, записвала за именити джаз лейбъли като Blue Note и Candid. " Виждам го и когато работя с по-млади музиканти - към една позната ария те влагат нещо, което тези преди тях не биха вложили. "

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Като съвсем всички креативен персони във Англия сега тя се вълнува най-вече от идните парламентарни избори в страната - разбираемо, за нея ръководство на Борис Джонсън е равнозначно на злополука, а резултатите от Брекзит върху изкуството и изобретателните промишлености се чака да са съществени.

" Политиката стана тематика номер две у дома, несъмнено, след музиката ", споделя Стейси Кент, омъжена за различен джаз музикант - Джим Томлинсън, сътрудник в музикалните планове. " На доста равнища политиката наподобява обезсърчителен случай, тя непрекъснато ни вкарва в състояние на аномалия. Но не преставам да имам огромна религия в хората, в обществото. "

Според нея всеки реализатор би трябвало да съобщи позицията и полезностите си, само че по самостоятелен метод. " Когато съм на сцена, не приказвам за тези тематики, само че те се усещат във въздуха - изпълнителят и публиката са в едно пътешестване, споделят едно място и в някои думи, в някои моменти на еуфория виждаш по какъв начин хората влагат възприятията си, рационализират объркването си. " В този контакт и споделено прекарване тя вижда нещо като феномен. " Забелязах лечебния резултат на музиката овреме - албумите на Кет Стивънс и Джони Мичъл бяха опора за мен, а когато бях дребна, другари ме караха да им пея в тежки моменти. Всичко това ме накара да мисля за музиката като нещо доста интимно още в самото начало на пътя ми. "

Повече от 20 години след издаването на дебютния й албум тя продължава да носи това на хората към себе си. " След концерт постоянно извозвам известно време с публиката - знам, че музиката е значима за тези хора, даже поради споделената сила мислим, че се познаваме, без това да е по този начин в действителност. Винаги ми се желае да знам повече за хората, които идват, по тази причина и съм отворена към срещи и разкази. "

На 28 декември Стейси Кент ще излезе дружно с оркестъра на опера " Пловдив " и с диригента Рикардо Карейро. Билетите са в мрежата на Eventim.

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР