Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + от
Коментари Харесай

Кино: "Бивш под прикритие"

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване
+ + + + от 5
Още от същото: " Да заловиш апаш "
Оригиналното заглавие The Spy Who Dump Me се заиграва с " Шпионинът, който ме обичаше ", типичен шпионски екшън с Роджър Мур като Джеймс Бонд.

В сходни филми дамите бяха съвършени – почтени хубавици, съдбовни убийци, постоянно и двете по едно и също време. Но единствено съпътстващо бижу в мъжки доминирания сюжет, протичащ се в един мъжки доминиран свят. С " Бивш под прикритие " Сузана Фогел (съсценарист и режисьор, преди този момент публицист, драматург и помощник на сп. " Ню Йоркър " ) прекатурва печелившо гледната точка в духа на днешния ден. При спазени условности на жанра (съспенс, обрати, способени каскади) в центъра са две елементарни модерни дами с всичките си недостатъци, уплахи и копнежи. Запазването на тяхното мъчно, само че откровено другарство е значимо колкото и спасяването на света от следващите неприятни изнудвачи.

В най-напечените моменти двете стартират да си потвърждават коя познава другата по-добре и това е занимателно и разтоварващо. Диалогът е блестящ, скечов и неизбежно безсрамен. Двете са на към 30, разнообразни темпераменти. Брюнетката (Мила Кунис) е прагматична и земна, държи да прави нещата вярно, само че нищо в живота си не е довела до дъно. Включително връзката със самонадеян радиоводещ, който се оказва прикрит суперагент (Джъстин Теру). Блондинката (Кейт Маккинън, импровизационен талант) е неуспяла актриса, прави драма от всичко, желае да е загадъчна и съдбовна, само че си е наивна и открита. Суперагентът ги въвлича в смъртоносно шпионско гонене из най-красивите европейски столици (Виена, Прага, Париж, Берлин и пр.).

Шпионските клишета са интелигентно стилизирани, екшънът е пресилен до парадокс. В приключението си девойките срещат жанрови типажи с най-малко една истинска линия. Украинска гимнастичка е станала супермодел и съвършен убиец; шефката на MI6 се оказва Джилиан Андерсън от " Досиетата Х " и русокоската я пита къде е Джуди Денч; значима развръзка става благодарение на Едуард Сноудън; кулминационната престрелка е по време на театър на " Цирк дьо Солей ". Шеметно, налудничаво и мъдро, пипнато от надарени женски ръце – открояват се Фогел и Маккинън.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР