Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + от 5Още

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + от 5Още
Коментари Харесай

Кино: "Бандитките на Оушън"

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване
+ + + от 5
Още от същото: " Ловци на духове (2016)
Дори да е единствено маркетингов ход или от възприятие за виновност във времената на #MeToo, той би трябвало да бъде приветстван. Холивуд демонстрира, че и " дамите го могат " в до момента непокътнати за мъже жанрови територии. " Бандитките на Оушън " (Ocean‘s Eight) развива формулата на елегантния грабеж измежду смешки и иронии от " Оушън " - трилогията на Содърбърг, Клуни и Пит, през напълно дамски състав. Печалбите са откъм лекост, грациозност и наслада за очите, загубите – в съспенса и духовитите връзки вътре в групата.

Дани Оушън (Клуни) почива зад надгробна плоча с надпис (1963 - 2018), на ход е сестра му Деби (Сандра Бълок). След пет години в пандиза тя е измислила идеалния грабеж. Целта са диаманти за $150 млн. от врата на празноглавата звезда на момента (Ан Хатауей, брилянтна) по време на светското събитие на годината – благотворителната вечеря на музея " Метрополитън " (Met Gala). В кадър са действителни звезди, стилът и тоалетите са под контрола на вездесъщата шефка на сп. Vogue Анна Уинтур (на работното си бюро и с реплика).

Сценарият, рядък и без ентусиазъм, на режисьора тук Гари Рос ( " Игрите на глада " ) следва третия и най-блед " Оушън " филм, оня с Ал Пачино и отново във Вегас. Кейт Бланшет е тактикът в групата, в позицията на Брад Пит от оригинала, материализира концепциите на сестрата Оушън. Нужни са и оправен хакер (Риана), прилежна майка от предградията за заслон (Сара Полсън), майсторка по бързите бижута и джебчийка на скейтборд.

Ексцентрична английска дизайнерка (Хелена Бонъм Картър, на място) задвижва схемата. Тя е занимателна първоначално, само че след това изтлява в софтуерни детайлности, във значими моменти положителните актриси нямат какво да си кажат. Холивуд трябваше да има храброст до дъно и да предложения жена за режисьор и сценарист. Например София Копола, посочила с тънката ирония на суетата и славата " Блясък " (The Bling Ring, 2013), че е вътре в тематиката.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР