Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + и 1/2

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + и 1/2
Коментари Харесай

Кино: "Лесна услуга"

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване
+ + + и 1/2 от 5
Още от същото: " Не казвай довиждане " (Gone Girl)
Отново филм (A Simple Favor) в духа на времето, със мощни и ексцентрични дами. Изнасят го противоположностите Ана Кендрик ( " Високо в небето " ) и Блейк Лайвли ( " Опасни води " ). В новите обичаи на сериала " Малки огромни неистини " двете са майки на първокласници, съседки в умерено първокласно предградие. Кендрик е непретенциозна и порядъчна, с сила да оказва помощ. Поддържа видеоблог за млади домакини, учи ги по какъв начин да се оправят в кухнята и с децата. Лайвли е самата класа и недостижимост, кара порше и командва дизайнерска компания в Манхатън, мъжкият свят е в краката й. Сприятеляват се към няколко чаши мартини и услугата Кендрик да гледа сина на Лайвли, до момента в който тя (уж) е в Маями.

Началото е безгрижно, всичко е искра и усмивки, комедийната оркестровка е в сигурните ръце на Пол Фийг ( " Шаферки " ). На фона на сантиментални френски части в саундтрака (и Серж Генсбур) двете дами се сближават. Споделянията допират секрети в предишното и драмата проблясва. Улегналостта на едната и лудостта на другата са от ден на ден маски, зад които се крие различен живот. Героинята на Лайвли изчезва безследно, трилърът нахлува в комедията. Изскачат клишетата на " черния филм " - първо иронично стилизирани, след това и с действителни закани. Кендрик става детективът фен, предаващ онлайн по влога си издирването на съдбовната хубавица Лайвли.

Филмът е стегнат и смилаем, с мисъл за удоволствието на фена във всеки миг. Вторият проект е от положителни присъщи артисти, които обогатяват пъзела. Откроява се настоящият красавец Хенри Голдинг като (уж) идеалния мъж сред двете приятелки. Към края двойните дъна и обрати наподобяват малко самоцелни и неуместни, само че актьорската компактност на Кендрик и Лайвли " продава " и това.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР