Илюстрация УикипедияРайонна прокуратура - Дупница води разследване за престъпление против

...
Илюстрация УикипедияРайонна прокуратура - Дупница води разследване за престъпление против
Коментари Харесай

Разследват ТЕЦ Бобов дол за нерегламентирано горене на отпадъци

Илюстрация Уикипедия

Районна прокуратура - Дупница води следствие за закононарушение срещу националното здраве и срещу околната среда в Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", оповестиха от прокуратурата.

Сигналът е подаден от Национална и Икономическа полиция, регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил, както и представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник, написа news.bg.

Разследването се прави за предпазване и горене на рискови боклуци. От прокуратурата показват, че това би могло да докара до вероятно замърсяване на околната среда и да основава заплаха за здравето на хора, скотски и растителни типове.

В хода на следствието е бил осъществен оглед на местопрестъпление, конфискувани са голям брой материални доказателства, разпитани са очевидци, изискани са писмени документи за реализиране на активността.

На място три мобилни лаборатории правят нужните проучвания.

Разследването продължава.

Припомняме, че на 27 декември предходната година над 100 души стачкуваха в центъра на града с искане тежкотоварните камиони с въглища за ТЕЦ-а да спрат да минават по основната улица и през селата им, тъй като от мощните трептения къщите на им се разрушават.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че ще изиска от основния прокурор Иван Гешев да проверява нередностите в Топлоелектрическа централа " Бобов дол ".

След предписание на на тогавашния основния прокурор Сотир Цацаров Министерство на околната среда и водите стартира инспекции на място в четири ТЕЦ-а - " Топлофикация - Перник " АД, Топлоелектрическа централа " Бобов дол " ЕАД, " Топлофикация - Сливен " ЕАД и Топлоелектрическа централа " Брикел " ЕАД.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР