илюстрация Учени смятат, че са открили отстанки от Ноевия ковчег

...
илюстрация Учени смятат, че са открили отстанки от Ноевия ковчег
Коментари Харесай

Учени смятат, че са открили отстанки от Ноевия ковчег в Турция

илюстрация

Учени считат, че са разкрили отстанки от Ноевия ковчег в Турция, откакто археолози открили руини, които наподобяват на именития ковчег. Изследването е взаимна работа сред три турски и американски университета, която стартира през 2021 година Тяхната цел е да изследват геоложките формирания в района, с цел да получат визия за античната история, заяви " Giant Freakin Robot ".
Образованието Дурупинар, намираща се в окръг Догубаязит в област Агри, Турция, покрай иранско-турската граница, е в основата на това забавно изобретение. Историци, археолози и религиозни учени от дълго време са запленени от тази географска специфичност. Потенциалната му връзка с именития Ноев ковчег прибавя детайл на конспирация и тайнственост, който продължава да съществува от доста години.
 
Местните поданици имат вяра, че Дурупинар е мястото където е лежал Ноевия ковчег, а археолозите считат, че може би са прави.
На височина от 161м. образуванието Дурупинар е забележителна геоложка конструкция, формирана най-вече от лимонит - тип желязна руда. Местните поданици от дълго време имат вяра, че тези остатъци са от Ноевия ковчег - поверие, което е отразено в голям брой религиозни текстове и митове. През годините това поверие е подтикнало голям брой изследвания и проучвания от страна на учените, искащи да разкрият истината за тази антична легенда.

Скалните проби датират откритията към интервала на библейския потоп
Изследователският екип на планината Арарат и Ноевия ковчег взимат остарели скални и почвени проби от групировката Дурупинар, като част от своите изследвания. След това тези проби били оценени, с цел да се сглоби историческата и геологическата последователност на региона. Основната цел на това научно проучване била да се обоснове локалното поверие, че образуванието Дурупинар е крайното място за отмора на плавателния съд, избавил живота на земята.

При разбора на геоложките проби изследователският екип разкрил извънредно доста информация. Според вестник " Хюриет " съществуването на глинести материали, морски материали и морски блага в образованието демонстрира, че в миналото регионът е бил потънал под вода. Освен това откритията сочат, че в района са се правили човешки действия през халколитния интервал, датиращ от 5500 до 3000 година пр.н.е., което съответствува с хипотетичния интервал на библейския потоп, обвързван с Ноевия ковчег, съобщи БГНЕС.

Необходими са спомагателни проучвания

Заместник-ректорът на университета " Агри Ибрахим Чечен " професор Фарук Кая показа скъпи хрумвания за смисъла на последните открития на изследователския екип на планината Арарат и Ноевия ковчег, като акцентира сходството сред историческите събития и геоложките данни.
Той акцентира, че библейският потоп, обвързван с Ной, се счита, че се е случил преди към 5000 години, което подхожда на откритията на екипа. Въпреки безапелационните резултати от датирането, които поддържат локалното поверие, че групировката Дурупинар е обвързвана с Ноевия ковчег, професор Кая акцентира, че са нужни спомагателни задълбочени проучвания и разбори, с цел да се удостовери дефинитивно наличието на кораба.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР