илюстрация: Синоптик бгСлънчев ще бъде последният работен ден преди коледните

...
илюстрация: Синоптик бгСлънчев ще бъде последният работен ден преди коледните
Коментари Харесай

Слънцето се завръща, градусите тръгват леко нагоре


илюстрация: Синоптик бг

Слънчев ще бъде последният работен ден преди коледните празници, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.

През идващото денонощие облачността ще е раздрана, денем намаляваща тук-там до най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозападен. Минималните температури ще са сред минус 6 градуса и минус 1 градус, а оптималните сред 0 и 5 градуса.

По Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 2-4 градуса. Температурата на морската вода е 9 -10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан северен вятър, който в след обяд ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра към 2 градуса, на 2000 метра - към минус 4 градуса.

В събота и неделя вятърът от север-северозапад ще се усили. Облачността ще бъде по-често забележителна и основно през първия ден тук-там ще превали едва, най-вече сняг. В неделя слаби валежи са вероятни единствено в планините. От неделя ще стартира и стопляне./ .dnes.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР