илюстрация: PixabayЗаради увеличаващия се брой случаи на Covid-19 от днес

...
илюстрация: PixabayЗаради увеличаващия се брой случаи на Covid-19 от днес
Коментари Харесай

Редица европейски държави имат нови изисквания за пътувания към българите

илюстрация: Pixabay

Заради увеличаващия се брой случаи на Covid-19 от през днешния ден са в действие нови условия към българските жители за пътувания в редица европейски страни, съобщи БНР.

Цялата територия на България към този момент е в листата на Испания на страните в риск, а освен избрани региони на страната, както беше до момента. От през днешния ден за влизане в Испания се изисква документ за имунизация, или негативен резултат от тест или документ, който потвърждава прекарана Covid-инфекция.

Също от през днешния ден има смяна и за пътуващите до Чехия. Изискванията към българските жители са същите - документ, негативен резултат от тест, изработен най-вече 72 часа преди пътуването, или документ, че са преболедували Covid-19. Освен това от българските жители се изисква авансово запълнен електронен формуляр и да го показват при поискване на граничния пункт. Сред новите правила за пътуващите до Чехия е условие за самоизолация, като сред петия и четиринадесетия ден на престояване в страната те следва още веднъж да си създадат PCR тест. Новите разпореждания не важат за директно преминаващите. За тях обаче разпоредбите промени Словения и към този момент изисква документ за имунизация или негативен резултат от тест.

От на следващия ден пътуващите за Черна гора български жители ще би трябвало да показват негативен тест за Covid-19, документ за имунизация или документ за преболедуване на инфекцията. Мярката влиза в действие от 24 август и ще важи до 10 септември.

Кипър също стяга условията към идващите от България. От четвъртък страната ни влиза в „ алената ” зона на висок риск от разпространяване на болестта. От неимунизираните се изискват два PCR-теста с негативен резултат - единият изработен до 72 часа преди полета за Кипър и вторият - след идването на острова. Разходите за PCR-теста в Кипър са за сметка на пътуващите, които би трябвало да останат в самоизолация до излизането на резултата.

За имунизираните българи не престават да са в действие въведените облекчения. Притежаващите годен документ за имунизация против Covid-19, без значение, че България е в рисковата „ алена ” зона, ще влизат свободно в Кипър, без да вършат проби. Всички пасажери - имунизирани и неимунизирани, би трябвало да попълнят кипърския полетен формуляр в границите на 48 часа преди полета си.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР