илюстрация: PixabayПетролът може да поскъпне до 70-80 долара за барел

...
илюстрация: PixabayПетролът може да поскъпне до 70-80 долара за барел
Коментари Харесай

Прогнозират поскъпване на петрола до 80 долара за барел до края на годината

илюстрация: Pixabay

Петролът може да нарастне до 70-80 $ за барел в края на годината, предвиждат вложители, цитирани от Ройтерс. Причината се крие в упованието, че пътуванията ще се възстановят, само че екологичните цели на фирмите ще държат добивите на по-ниски равнища, написа " Стандарт ".

Хедж фондовете залагат на " огромното завръщане " на петрола, откакто пандемията удари мощно производителите, написа Ройтерс, в изчерпателен материал, представен от бнр. В същото време добивите на черно злато ще останат потиснати, което ще докара до понижаване на предлагането и увеличение на цената. Фактите - сортът брент, считан за референтен за европейския пазар, нарастна с 59% по отношение на ноември, когато за първи път бе оповестен сполучливият резултат от създаването на ваксини против Covid-19.

В последната седмица суровината надмина 60 $ за барел, т.е. ценовите равнища от предпандемичния интервал. За лекия американски недопечен нефт наклонността е същата - цената скочи с 54 % до близо 57 $ за барел за същия интервал.

Дейвид Тауил, съосновател на основан в Ню Йорк хедж фонд, очаква до края на годината цената на вид брент да доближи 70 или даже 80 $ за барел, оповестява Ройтерс, само че напомня, че упованията за нова вълна от Covid-19 водят до тъкмо противоположния извод. 

Международната организация по енергетика прогнозира тежък интервал за петролния бранш и доста постепенно възобновяване до 2025 година, което се дължи от една страна на несигурността към пандемията, само че от друга - на устрема на от ден на ден бизнеси да употребяват щадящи околната среда енергийни запаси. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР