илюстрация PixabayБългария ще разполага с 804 млн. лева от ЕС

...
илюстрация PixabayБългария ще разполага с 804 млн. лева от ЕС
Коментари Харесай

България може да вземе 804 милиона от ЕС за справяне коронавируса през 2021 година

илюстрация Pixabay

България ще разполага с 804 млн. лв. от Европейски Съюз за справяне с последствията от пандемията, разгласи вицепремиерът Томислав Дончев на днешното държавно съвещание. Средствата ще се употребяват следващата година и са обезпечени посредством новия инструмент на Европейския съюз REACT-EU за превъзмогване на рецесията, подбудена от пандемията.

„ Всички средства се обезпечават за сметка на препрограмиране или преместване на средства от обичайни цели от едни оперативни стратегии в „ Развитие на човешките запаси “ и „ Иновации и конкурентоспособност “, изясни Дончев.

През 2021 година за България ще бъдат финансирани ограничения за поддръжка на вложенията в артикули и услуги за здравно обслужване, капиталова поддръжка за дребни и междинни предприятия, схеми за претовареност и поддръжка за независимо заети лица. Предвидени са и средства, с които ще бъде удължен планът „ Топъл обяд “ по Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР