Илюстрация PexelsИ състезанията по науки вече се провеждат онлайн в

...
Илюстрация PexelsИ състезанията по науки вече се провеждат онлайн в
Коментари Харесай

Олимпиада по математика се проведе по пижами

Илюстрация Pexels

И надпреварите по науки към този момент се организират онлайн в българската просветителна система. И възпитаници по пижами премериха сили на олимпиадата по математика в София в събота.

Много от хлапетата се състезаваха онлайн, като стартът беше в 9:00 часа сутринта. Пред „ Телеграф “ родители споделиха, че поради ранния час седмокласници са се присъединили в олимпиадата по пижами. Според заповедта на здравния министър от петък надпреварите организират и на място в учебните заведения, в случай че не могат да се провеждат от разстояние, съобщи dnes.bg.

В съботния общински кръг учебни заведения в столицата бяха създали организация за безвредното протичане на изпита. В 119 СУ да вземем за пример в стаите на място в учебни заведения задания решаваха четвъртокласниците. Тя бяха разпределени сред 11 и 13 възпитаници, по един на чин.

Съгласно напътствията трябваше да пишат със наследник химикал и да чертаят с молив. Големите също получиха указания в Classroom. За преписване се следеше с камери. Времето за олимпиадата беше четири астрономически часа – от 9:00 до 13:00 часа. Общинският кръг на олимпиадата по математика за възпитаници в София, който трябваше да се организира през декември, се отсрочи за 16 януари 2021 година

Всяка писмена работа на олимпиадата се ревизира и прави оценка без значение един от различен от двама проверители. В период до седем работни дни от спортния ден комисията за инспекция и оценка на писмените работи на учениците от общинския кръг на олимпиадата по математика изготвя протокол с явилите се възпитаници на общинския кръг на олимпиадата по математика и техните резултати. Тя прави протокол с класираните за регионалния кръг възпитаници, съдържащ трите имена и техните резултати.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР