илюстрация ПетелДетска игра с огън е причина за възникналия на

...
илюстрация ПетелДетска игра с огън е причина за възникналия на
Коментари Харесай

ОДМВР-Смолян: Детска игра с огън е причината за големия пожар край Девин

илюстрация " Петел "

Детска игра с огън е причина за зародилия на 08.09.2020г. в местността „ Забърди “, землище на гр. Девин горски пожар, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян. Това съобщи.

Сигналът за произшествието е получен на в 11:38 часа на 08.09.2020 година На място са пристигнали екипи на РСПБЗН-Девин, чиновници на горското и доброволци. Пламъците са потушени през вчерашния ден, 10.09.2020г. към 17:00 часа. Унищожени са към 500 дка иглолистна гора, 800 дка лесонепригодни площи, фургон и четири паянтови постройки. Спасени са 240 000 дка иглолистна гора, 300 000 дка широколистна гора – предпазена територия, база за стопанисване на дивеч, местообитание на дива коза и три здания.

В гасенето на пожара са взели участие целия персонален състав на РСПБЗН Девин с два противопожарни автомобила, три лекотоварни автомобила, доброволци от Община Девин, жители от гр. Девин и чиновници на ДГС – Извора, Михалково, Триград, Борино и Доспат. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Девин. Извършен е оглед и е формирано досъдебно произвеждане.

В резултат на извършените оперативно-издирвателни мероприятия е открито, че пожарът е породен от 11-годишно момче от гр. Девин при детска игра с огън.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР