> ИлюстрацияНе е лесно да купите точното количество от тези

...
> ИлюстрацияНе е лесно да купите точното количество от тези
Коментари Харесай

В Япония изхвърлят част от ваксината на Pfizer, причината ще ви учуди

 > Илюстрация
" Не е елементарно да купите точното количество от тези специфични спринцовки, няма толкоз доста по света ", разясни той и добави: " В момента водим договаряния с няколко производители. "

Всеки флакон с ваксината на Pfizer съдържа количество за шест инжекции, но само профилирани спринцовки могат да го извлекат напълно. Използването на елементарни спринцовки дава опция за изпомпване единствено на пет дози от имунизацията.

" Оставащата във флаконите част от препарата ще би трябвало да бъде изхвърлена ", призна генералният секретар на кабинета. В резултат на това с към този момент поръчаната партида от имунизацията на Pfizer ще може да се ваксинират само към 60 млн. души вместо 72 млн. според първичния проект.

Японското министерство на опазването на здравето, труда и обществените грижи на 14 февруари утвърди потреблението на имунизацията на Pfizer в страната. Ваксинацията ще стартира на 17 февруари.

На първо място ваксина ще бъде сложена на към 4 милиона медицински и обществени служащи. След това ще бъдат имунизирани към 36 милиона души, които са на възраст над 65 години. След това акцията ще бъде разширена до 8,2 млн. души в Япония с хронични болести и чак от май други категории жители ще могат да получават ваксини.

Миналата година Япония подписа съглашения за доставка на коронавирусни ваксини с Pfizer, както и с британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca и американската биотехнологична компания Moderna.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР