илюстрация: Народно събраниеБолните от COVID-19 вече няма да подлежат на

...
илюстрация: Народно събраниеБолните от COVID-19 вече няма да подлежат на
Коментари Харесай

Вече няма да е задължително болните от COVID-19 да се лекуват в болница

илюстрация: Народно заседание

Болните от COVID-19 към този момент няма да подлежат на наложителна хоспитализация. Това одобри на първо четене Народното събрание с 106 гласа " за ", 4 " срещу ", и 54 " въздържали се ", съобщи Дарик радио.

Решението е част от измененията в Закона за здравето, импортирани от ГЕРБ. Те предваждат също слагането под карантина да може да става и посредством позвъняване по телефона, смс или имейл от РЗИ. По време на изключително състояние или изключителна епидемиологична конюнктура здравният министър ще може да постанова възбрана за експорт на медикаменти, които са нужни за облекчаване на вътрешните потребности на страната.

Министърът на опазването на здравето ще има право и да дефинира срокът на карантина, на който подлежат болните от COVID-19 и техните контактни лица, плануват измененията.

За нарушителите на възбраната за експорт са предвидни санкии от 50 хиляди до 100 хиляди лева, а при наново нарушаване глобата скача от 100 на 150 хиляди лева Контактните лица няма да имат право на отвод от тестване или слагане под карантина.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР